Burleanu turează motoarele înaintea alegerilor la șefia FRF: ospețe la Cheile Grădiștei, votanții din fotbalul feminin sunt plimbați în Turcia, cei din fotbalul în sală – în Slovenia. Totul, pe cheltuiala federației

Imediat după ce și-a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat la șefia FRF, Răzvan Burleanu a demarat campania de convingere a electoratului că merită voturile: membrii electori sunt purtați în sejururi la Cheile Grădiștei, plimbări în Turcia și în Portugalia. Totul se face pe cheltuiala federației.

Mureșan: „Președintele Burleanu are prima șansă. Așa simt eu”

În emisiunea ProSport Live de luni dimineață, atât președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, cât și directorul general de la Viitorul Constanța, Cristian Bivolaru, au opinat că acest sistem de beneficii folosit de Burleanu îl plasează pe acesta în postura de mare favorit la alegerile din 18 aprilie.

„E devreme să spunem acest lucru, dar eu cred că președintele Burleanu are prima șansă. După ce văd că se întâmplă, are o șansă mare, pentru că e la conducerea FRF, el organizează alegerile. Iar cei mai mulți dintre electori, care sunt președinți de cluburi, de AJF-uri, de școli de fotbal și așa mai departe, cred că îl vor vota tot pe Burleanu. Așa simt eu. Dar vom vedea, mai e până la alegeri, e prea devreme să vorbim acum despre asta”, a menționat Iuliu Mureșan.

Bivolaru: „ Ar fi trist ca oamenii să voteze numai prin prisma asta, a avantajelor de tot felul pe care actuala conducere le poate oferi”

Mai tranșant, Cristian Bivolaru a explicat cum funcționează sistemul de obținere a voturilor, într-un moment în care reușitele efective cu care se poate lăuda actualul regim sunt aproape nule, după patru ani de promisiuni: „Și eu am aceeași părere ca și domnul Mureșan. În acest moment, dacă nu va apărea ceva spectaculos în lupta pentru șefia FRF, actualul președinte își va menține poziția. (…) Eu, care am trecut alături de Gică Popescu printr-o situație similară, adică printr-o campanie electorală, pot spune că, de data asta, lucrurile sunt diferite. Adică avem un președinte care își dorește să continue, ceea ce n-a fost cazul în 2014, când Mircea Sandu anunțase că se retrage. Lucrul ăsta aduce cu sine, așa cum voalat a spus-o și domnul Mureșan, o serie de beneficii extrem de importante celui care se află la butoane în momentul ăsta vizavi de electori. E un lucru cert. Nu actualul președinte a descoperit lucrul ăsta. Se întâmplă, s-a întâmplat și înainte.

Sigur că cel mai corect, cel mai logic ar fi ca un om aflat în această situație să se autosuspende pe durata alegerilor tocmai pentru a nu da naștere la tot felul de suspiciuni. Nu se întâmplă așa, ba dimpotrivă. Vedem că există întâlnirile clasice cu votanții, fie că e vorba de cei de la fotbalul feminin, care am văzut că sunt într-o delegație numeroasă în Turcia, cei de la fotbalul în sală, la fel, vor fi în Slovenia, la turneul final al Campionatului European. Cine împarte… Ar fi trist – pentru că n-am ajuns acolo și nu știm cum se vor comporta electorii – ca oamenii să voteze numai prin prisma asta, a avantajelor de tot felul pe care actuala conducere le poate oferi”.

Bivolaru a pus în antiteză aceste operațiuni strict electorale cu absența măsurilor efective pentru fotbalul propriu-zis din partea administrației Burleanu: „Din postura pe care o avem, și eu, și domnul Mureșan, ne e greu să ne poziționăm de o parte și de alta. Ne-am dori să avem parte de un fotbal cât mai curat, să fim sprijiniți, lucru care, din păcate, nu s-a întâmplat până acum, în ceea ce facem”.

Reuniune electorală cu șpriț și adeziuni la Cheile Grădiștei

Chiar înainte să plece în Elveția, săptămâna trecută, în fruntea celei mai numeroase delegații din istorie, pentru a asista la tragerea la sorți a Ligii Națiunilor de la Lausanne, președintele Răzvan Burleanu a patronat un alt eveniment bizar. La un resort de lux de la Cheile Grădiștei, FRF a invitat votanți proveniți din rândurile cluburilor de fotbal feminin și ale cluburilor de fotbal pentru copii.

Participanții au fost cazați vineri după-amiază și au plecat sâmbătă la prânz. Vineri nu s-a discutat nimic, seara fiind dedicată ospețelor și șprițului. Sâmbătă, ședința prezidată de Răzvan Burleanu a fost punctată de declarații de afecțiune și recunoștință din partea unor membri față de actualul conducător. Apoi, participanților li s-a cerut să semneze adeziuni pentru candidatura lui Burleanu.

Publicat: 29 01. 2018, 16:16
Actualizat: 29 01. 2018, 16:17