Cât costă cea mai veche sticlă de whisky din România. Este îmbuteliată în cristal de Boemia
Mai multe vinuri, şampanii şi whisky-uri de colecţie, printre care o sticlă de whisky scoţian single malt Macallan din 1937, cea mai veche băutură de acest fel din România, vor fi licitate, online, miercuri 28 aprilie, pe platforma Artmark Live.
„Whisky-ul, o raritate absolută, ediţie 1 din 1, este îmbuteliat într-o excepţională carafă de cristal Baccarat de la 1880, are un preţ de pornire de 2.500 de euro şi este însoţită de certificatul de autenticitate al distribuitorului scoţian.
Acest Macallan extraordinar nu vine singur în licitaţie, ci este acompaniat de alte whisky-uri rare, precum un alt Macallan, cu 3 ani mai tânăr, aşadar vechi „de numai” 81 de ani, îmbuteliat într-o sticlă din cristal de Boemia, pictată cu aur coloidal şi datând din aproximativ 1905, de asemenea însoţit de certificat de autenticitate (preţ de pornire 2.000 de euro)”, potrivit unui comunicat al Artmark.
Cât costă cea mai veche sticlă de whisky din România. Este îmbuteliată în cristal de Boemia
De asemenea, unul dintre cele mai impresionante loturi din cadrul licitaţiei intitulate „Pivniţa Colecţionarului” este format din trei sticle de vin Chateau Mouton Rothschild Premier Grand Cru Classe Pauillac, care a primit 100/100 de puncte din partea celebrului critic de vin Robert Parker. Lotul din 2016 are un preţ de pornire de 1.500 de euro, scrie Agerpres..
De la preţul de pornire de doar 1.000 de euro va începe licitarea ediţiei limitate a vinului considerat cel mai bun din lume, Romanee-Conti, anume un Echezeaux din 2009, dar şi două sticle excepţionale de champagne Krug – Clos D’Ambonnay şi Clos du Mesnil, precizează sursa citată.
Licitaţia include şi o vânzare caritabilă, anume fondurile colectate în urma vânzării lotului format dintr-o ediţie limitată, proaspăt lansată internaţional, de Glenfiddich Grande Couronne, single malt, maturat timp de 26 de ani, şi o pereche de butoni unicat creaţi de designerul Alexandru Ciucu special pentru lansarea ediţiei Glenfiddich în România vor fi redirecţionate către Fundaţia Art Society şi încurajarea activităţii creatoare a tinerilor artişti români.