Cât valorează marca Fotbal Club Dinamo? Exemplul celor de la Rapid, folosit de rivalii din „Ștefan cel Mare”. Incursiune ProSport în actele secrete în care este menționată cota de piață a patrimoniului roș-albilor. EXCLUSIV
Marca Fotbal Club Dinamo este cotată la un milion de euro. ProSport vă prezintă cum s-a ajuns la această sumă și cum a contribuit situația de la Rapid, unde Primăria Sectorului 1 a achitat puțin peste 400.000 de euro pentru marca Fotbal Club Rapid.
Marca Fotbal Club Dinamo a fost raportată la prețul la care a fost cumpărat patrimoniul rivalilor din Giulești. EXCLUSIV
Curtea de Apel a respins recursul formulat de administratorul judiciar al ACS FC Dinamo București împotriva sentinței de la fond, după ce Tribunalul București a refuzat modificarea planului de reorganizare. Societatea care deține denumirea Fotbal Dinamo București, stema cu cei doi „câini” și pretinde că este continuatoarea secției de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo până în 2005, are un nou termen programat în reorganizarea judiciară (insolvență) pentru luna septembrie, atunci când ar trebui să prezinte respectarea planul de reorganizare aprobat în anul 2019, în care cea mai mare creanță înscrisă, în valoare de 46 milioane lei, aparține creditorul Administrația Sector 1 Finanțe Publice.
În iureșul format de informația publicată de pagina oficială a Program DDB, posibilul faliment al ACS Dinamo a creat o vâltoare informațională. Principala întrebare este legată de ce se întâmplă, în caz de faliment, cu drepturile de patrimoniu?
- IMPORTANT. Conform planului funcțional, din această creanță solicitată, care este trecută la categoria „bugetari”, a fost aprobată și trebuie achitată într-un procent de 8%. Este vorba de 3.698.269 lei, bani eșalonați în ratele trimestriale care se întind pe toată durata planului de reorganizare aprobat de judecătorul sindic.
Conform informațiilor colectate de ProSport, în planul de reorganizare funcțional al ACS FC Dinamo București, la categoria „activele societății”, foarte importante în caz de faliment, patrimoniul societății este compus din bunuri mobile și imobile și are o valoare totală de 7,8 milioane de lei. Este vorba de acțiunile deținute în alte societăți, în speță cota de 7,03 % din SC Dinamo 1948 SA, cu o valoare estimată, în 2019, la 2,3 milioane lei, construcții (200.000 lei- clădirile ACS FC Dinamo din Parcul Sportiv Dinamo), mijloace de transport (78.000 lei) și altele.
Am avut o discuție și cu domnul Badea, l-am rugat să-și demonteze tribuna oficială. Mi-a confirmat că în două săptămâni îmi va indica societatea care va veni să demonteze și le va duce în Tei”- Ionuț Popa, președinte CS Dinamo, 11 iunie, în emisiunea EXCLUSIV DINAMO de la ProSport.
ACS FC consideră că a „moștenit” palmaresul secției de fotbal de la CS Dinamo
Printre activele menționate în plan se află și, cel mai important pentru fanii dinamoviști, ca active mobile necorporale, marca Fotbal Club Dinamo București, emblema atașată și, atenție, palmaresul preluat, conform continuității secției de fotbal, de la CS Dinamo. Toate activele care pot fi valorificate de societate sau scoase la licitație publică în caz de faliment.
Evident că după 2005 palmaresul aparține lui Dinamo 1948. Începând cu ediția de campionat 2005-2006. Până atunci palmaresul aparține lui FC Dinamo. Din 1948 până în 2005. (N.r. Clubul Sportiv Dinamo nu are nicio bucățică de palmares?) Nu, pentru că în 1993 și în 1995 întreg palmaresul a fost transferat de la secția de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo, s-a transformat în Asociația Fotbal Club Dinamo” – Nicolae Badea, pentru PlaySport, în februarie 2023
Cum a fost stabilită valoarea mărcii Fotbal Club Dinamo București?
În firul incursiunii noastre am încercat să aflăm, din surse oficiale atașate exclusiv acestui caz, cum ar putea fi valorificate denumirea „Fotbal Club Dinamo București”, emblema atașată și, mai ales, cum susțin cei de la ACSFC, palmaresul preluat de la CS Dinamo.
De la început transmitem, pentru a fi cât mai clară informația, orice plan de reorganizare are în componența sa un raport de evaluare a bunurilor.
ProSport a aflat că, în acest raport, valoarea mărcii Dinamo a fost evaluată la suma de 4.5 milioane lei. Cum s-a ajuns aici? Prin comparație cu marca Rapidului, mai precis Fotbal Club Rapid.
În 2018, Primăria Sectorului 1 a achiziționat, prin licitație publică, marca înregistrată sub denumirea Fotbal Club Rapid. PS1 a achitat către lichidatorul judecătoresc al societății care a falimentat suma de 406.800 euro, după o licitație care a pornit de la 3,6 milioane euro.
Începând de la acest preț de piață, în baza unor scoruri raportate în comparația dintre palmaresul celor două cluburi, evaluatorul a ajuns la concluzia că valoarea mărcii Fotbal Club Dinamo este de 4,5 milioane de lei.
- 18 titluri, 13 cupe, două supercupe avea Dinamo în palmares în 2019, când a fost realizat raportul de evaluare
- 3 titluri, 13 cupe și 4 supercupe are în palmares Rapid
- 40 este diferența de „scor de pondere” (71 – Dinamo, 30- Rapid) în baza căruia s-a ajuns la această valoare a mărcii între cele două formații
ACS FC Dinamo revendică și nocturna de la Săftica
Și tot la Săftica mai există un element important. Nocturna care este revendicată de ACS FC Dinamo, acționar cu o cotă de 7,03% din SC Dinamo 1948 SA. Întrebat în cadrul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport despre acest aspect, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar SC Dinamo, a spus că nu este foarte sigur că stâlpii din cantonament aparțin ACS FC Dinamo.