Modul în care Marica va fi angajat de Steaua nu este cu siguranță singura bizarerie financiară de când finanțatorul clubului este George Becali. Un salariu mediu pe economie, adică 1.900 de lei pe lună, nu justifică în niciun fel declarația dată la DigiSport de același Becali: „Am vrut să-i dau 25.000 de euro pe lună, dar mi s-a părut că-l jigneam pe băiat. El m-a simțit și mi-a zis. „Nea Gigi, ce să fac eu cu 25.000 pe lună în condițiile în care numai din chirii îmi vin 65.000 de euro pe lună!?”. Cu toate acestea, Marica a acceptat în mod ciudat să semneze un contract lunar de 1.900 de lei, cu o primă de calificare în grupele Champions League de un milion de euro. Dacă va ajunge în situația de a lua acest bonus, atacantul de 30 de ani va câștiga în doar jumătate de an de trei ori mai mult decât încasează Chipciu într-un sezon.
Informația i-a făcut pe oficialii lui Dinamo să izbucnească în râs. Clubul din Ștefan cel Mare i-a oferit lui Marica 7.000 de euro pe lună, mult peste salariul mediu pe economie, iar venitul lui lunar putea ajunge la 38.000 de euro în funcție de alte bonusuri.
Disproporția din cazul Marica rivalizează cu un alt moment, petrecut în august 2013, în primul mandat al lui Laurențiu Reghecampf. În etapa a patra a campionatului 2013-2014, Steaua a învins-o pe Dinamo cu 2-1, mai clar decât o arată scorul, într-un meci de pe Național Arena considerat în deplasare. Aflat în închisoare la acea oră, George Becali a decis cu 5 zile înainte de derby să blocheze bonusurile de performanță pentru sezonul precedent. Primele aveau să fie achitate abia la jumătatea lunii octombrie 2013, iar jucătorii au primit doar jumătate din ce li s-a promis.
Reghe 77% din primă, restul se împarte la 10
Cu toate acestea, tot din închisoare, acolo unde era vizitat regulat de Laurențiu Reghecampf, Becali a decis să dea prime de victorie pentru derby. În timp ce Ionuț Negoiță le-a promis dinamoviștilor un bonus de 40.000 de euro pe care urmau să-l împartă între ei, finanțatorul Stelei a pus la bătaie o sumă mai mare.
Din total, 22.000 de euro erau destinați staffului tehnic, în total 11 persoane: antrenorul principal, 3 secunzi, doi doctori, 4 fizioterapeuți și un kinetoterapeut.
Steaua a învins clar, dar modul în care au fost împărțiți acești bani contrastează cu imaginea promovată constant de Laurențiu Reghecampf, cel care susține că antrenorii și stafful sunt „o mare familie”.
Un insider aflat în club a dezvăluit detaliile distribuirii banilor. Din cei 22.000 de euro, antrenorul principal a încasat 17.000 de euro, adică 77 la sută din bonusul total. Restul de 5.000 de euro au fost împărțiți de ceilalți 10 oameni din staff. Secunzii și doctorul Radu Paligora au luat câte 700 de euro, adică de 24 de ori mai puțin decât Reghecampf, kinetoterapeutul Curti și specialistul în recupare fizică Horea Codoreanu câte 500, iar maseurii câte 300 de euro.
Cel mai vechi om din clubul Steaua la acea oră, asistentul medical Mitică Neagu a luat același bonus cu fizioterapeuții. Prezent la Sevilla, în 1986, la câștigarea Cupei Campionilor, Neagu a lucrat 44 de ani de ani în club. El a încetat din viață în aprilie 2014, la 67 de ani.
Surprinzător, preparatorul fizic Thomas Neubert nu a fost recompensat, oficial, cu niciun ban după acel derby. Surse din cadrul clubului susțin, însă, că omul care a transformat Steaua din punct de vedere fizic a primit o parte din prima generoasă încasată de Reghecampf.
BONUSURILE STAFFULUI STELEI ÎNTR-UN DERBY CU DINAMO
Laurențiu Reghecampf – antrenor principal – 17.000 de euro Cristian Țermure – antrenor secund – 700 de euro Anton Petrea – antrenor secund – 700 de euro Florin Tene – antrenor cu portarii – 700 de euro Radu Paligora – doctor – 700 de euro Ovidiu Kurti – kinetoterapeut – 500 de euro Horea Codorean – preparator fizic pe partea de recuperare – 500 de euro Mitică Neagu – asistent medical – 300 de euro Iulian Mircea – fizioterapeut – 300 de euro Costel Moroiu – fizioterapeut – 300 de euro Cătălin Fandel – fizioterapeut – 300 de euro
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER