Ce datorie externă fără precedent are România. Țara e vândută străinilor, iar Mitică Dragomir dă un exemplu concret al modului fraudulos prin care a fost pusă pe butuci: afacerea de miliarde de euro de la Hidroelectrica!

Dumitru Dragomir

Mitică Dragomir a dezvăluit ce datorie externă fără precedent are România, oferind un exemplu concret al modului fraudulos prin care țara a fost pusă pe butuci.

„Corleone” a exemplificat unde s-a greșit în ultimii ani, după perioada comunistă, vremea în care Nicolae Ceaușescu încerca să plătească toate datoriile țării.

Ce datorie externă fără precedent are România

Dragomir consideră că România nu-și poate permite să se afle în situația Statelor Unite ale Americii și trebuie să plătească o parte din datorii.

„Atunci când Ceaușescu a vrut să scape de datoria externă și a scăpat, să nu uităm că România după Revoluție nu a avut niciun leu datorie către bănci, iar acum avem 176 de miliarde datorie. Dacă o ținem așa, pierdem țara! Că noi nu suntem America să nu ne plătim datoriile.

Oricum e amanetată. Datoria noastră e de sute de miliarde, țara mai e a noastră doar cu numele. S-au făcut multe greșeli, de exemplu Hidroelectrica

Au intrat în insolvență, pentru că șmecherii cumpărau curent plafonat și ăia produceau cu 50 de bani și ei vindea cu 1 leu jumate. Dar intrau în beneficiul șmecherilor care făcuseră contractele înainte cu Hidroelectrica. A venit unul deștept, să nu-i dau numele că poate va avea probleme, a venit și a zis.

Domnule, vreți să scăpăm Hidroelectrica? Hai să intrăm în insolvență. A dus-o la zero, acum acțiunile sunt de 10-15 ori pentru că omul sfințește locul. Cei doi care au făcut treaba asta cu Hidroelectrica ar trebui să fie ministrul industriei unul și altul ministrul economiei.

Am văzut și serialul ăsta acum, mă și mir, dar americanii l-au lăsat să trăiască, cel mai mare trădător Gorbaciov a fost. Și războiul ăsta tot din cauza lui Gorbaciov e”, a explicat Mitică Dragomir, conform Fanatik.

Datoria externă a României, conform BNR

„În perioada ianuarie – decembrie 2023, datoria externă totală a crescut cu 24,926 miliarde euro, până la 168,812 miliarde euro. În structură: datoria externă pe termen lung a însumat 121,162 miliarde euro la 31 decembrie 2023 (71,8% din totalul datoriei externe), în creştere cu 22,8% faţă de 31 decembrie 2022; datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 decembrie 2023 nivelul de 47,650 miliarde euro (28,2% din totalul datoriei externe), în creştere cu 5,3% faţă de 31 decembrie 2022”, arată date oficiale ale BNR.

Publicat: 02 04. 2024, 15:22