Ce documente validează LPF? Cererea de înscriere a Rapidului acceptată de Ligă este incompletă, conține date false și contradictorii și e completată cu majuscule!

ProSport a obținut cererea de înscriere a Rapidului în Liga 1 depusă joi, la LPF, de acționarul minoritar Răzvan Căprăroiu, și acceptată de conducerea Ligii. Este un document uimitor, completat cu majuscule de cineva care scrie cu greutate, incomplet, plin de informații false și contradictorii.

În cele de mai jos nu mai este vorba de Rapid, club ajuns în faliment și în incapacitate de a mai activa, ci de ceea ce fac conducătorii LPF. Președintele Iorgulescu și secretarul general Ștefan s-au folosit de acest fals grosolan pentru a încerca să paseze problema Rapid la FRF. Justin Ștefan, care este și jurist, a sesizat – spun sursele ProSport – din primele secunde că trimisul acționarilor de la Rapid nu are calitate legală și că hârtiile sunt incomplete. A închis însă ochii pentru că avea nevoie de un pretext să expedieze cazul la Comisia de Disciplină a FRF.

Publicația noastră a explicat săptămâna trecută, în exclusivitate, motivul pentru care Liga nu îndrăznește să dea un verdict în cazul Rapid.

La începutul cererii scrie că lichidatorul solicită înscrierea Rapidului. La final scrie că e vorba de un împuternicit. Ștampila buclucașă

Documentul acceptat de LPF conține, din start, o contradicție care-l face nul de drept. La începutul textului scrie clar „SC FC Rapid SA, cu sediul la (…), reprezentat prin CII Brihac Aurel, în calitate de Lichidator judiciar, solicită prin prezenta înscrierea și participarea echipei sale în campionatul Ligii 1 și Cupa Ligii, ediția 2016-2017″. La final, pe ultima pagină, se scrie, însă, cu majuscule (!), „împuternicit Căprăroiu Răzvan”. Ștampila este a SC Fotbal Club Rapid SA și nu a Cabinetului de Insolvență Aurel Brihac. Lichidatorul a declarat, în exclusivitate pentru ProSport, că inclusiv această ștampilă trebuia să se afle, în acest moment, în posesia sa, dar fostul administrator special, Adrian Diaconescu, nu i-a trimis-o comunicându-i că, momentan, se află în concediu. „L-am notificat pe domnul Diaconescu pe 29 iunie că are 10 zile la dispoziție să îmi trimită mai multe lucruri, inclusiv ștampila clubului. Mi-a transmis că momentan e în concediu și nu poate. Nu știu cum a ajuns această ștampilă în posesia Azuga Waters”, anunță Brihac.

Delegatul trecut în acte nici măcar nu mai e în club!

Dincolo de aceste lucruri contradictorii care transformă din start cererea de înscriere a Rapidului într-un document lipsit de orice valoare, documentul acceptat de Iorgulescu și Ștefan este plin de rubrici necompletate. În actul preluat de LPF nu există antrenor (punctul 2), societatea care să fi făcut asigurări pentru jucători (4), președinte, vicepreședinte, director executiv (6).

Conform adresei oficiale făcute de lichidator vineri către FRF și LPF, descoperim că alte rubrici au fost completate în fals. În cererea depusă scrie că echipa a închiriat stadionul din Chiajna, dar Rapid nu are, în realitate, niciun contract pentru acea arenă. Trecut ca director sportiv, Dănuț Perjă e, de fapt, în preaviz. Nominalizat ca delegat al echipei, Ion Drăghici nici măcar nu mai e angajat la Rapid! Contractele de publicitate declarate la LPF nu există, în realitate, Brihac notificând instituția că „nu are cunoștință, nu a semnat sau avizat încheierea de contracte de reclamă și publicitate”.

Citiți mai jos „documentul” luat în considerare joi de LPF.


Pe prima pagină a cererii scrie că Aurel Brihac cere înscrierea în Liga 1. LPF a acceptat o foaie unde nu e completat antrenorul și nici numele societății cu care s-au făcut asigurările de sănătate și accident ale jucătorilor


Pe pagina a doua lipsesc președintele, vicepreședintele și directorul executiv. Directorul sportiv din act, Dănuț Perjă, e în preaviz


Ultima pagină e deja tragicomică. Ștampila nu este a lui Brihac, ci a clubului Rapid. O persoană nedeprinsă cu scrisul a completat cu majuscule câteva cuvinte aproape ilizibile. Aceasta este cererea de pusă în numele Rapidului la LPF

Juristul Justin Ștefan susține că, în România, întâi se face contractul de muncă și abia apoi se obține avizul de muncă

Acest caz incredibil devoalează un stil de lucru practicat de conducătorii LPF. Nu mai departe de acum câteva săptămâni, ProSport a dezvăluit că Liga legitimează fotbaliști din afara Uniunii Europene fără ca aceștia să aibă permise de muncă în România și contracte legale. Și în acest caz, LPF acceptă, înregistrează și avizează contracte de muncă nule, incomplete, fără date esențiale și neînregistrate la Forțele de Muncă.


Tip de contract fără nicio valoare pe care LPF îl acceptă ca valid din partea cluburilor. În imagine, contractul nul depus de Chiajna pentru fotbalistul Artem Milevski pe 12 februarie. Contractul real s-a semnat, de fapt, pe 30 martie, adică o lună și jumătate mai târziu. În acest interval, ucraineanul a muncit „la negru”, cu acordul LPF, în Liga 1

Practica este uzuală, iar Justin Ștefan, secretar general al LPF și jurist, a declarat, în mod uluitor, nu numai că totul e legal, dar și că e normal să fie așa, pentru că permisul de muncă pe teritoriul României se dă după ce se încheie contractul de muncă!

Inspectoratul pentru Imigrări s-a autosesizat după documentele prezentate de ProSport și a sancționat Concordia Chiajna – clubul prins asupra faptului -, care a primit și interdicția de a mai angaja străini timp de trei ani.

După acest episod, ProSport a primit informarea că, numai din 2014 și până în prezent este vorba de peste 200 de fotbaliști străini aflați în această situație. Aproape un sfert dintre aceștia nu au primit niciodată viză de muncă în România.

 

Publicat: 22 07. 2016, 22:11
Actualizat: 22 07. 2016, 22:12