Radu Petrescu (35 de ani) a fost delegat pentru prima dată la un meci de fotbal, FC Botoșani – Juventus București 0-0, după operația pe creier în urmă căreia i-a fost scoasă o tumoră de mărime destul de mare. Arbitru FIFA, Petrescu nu primise nicio delegare de la începutul campionatului.
Petrescu s-a recuperat foarte bine, având nevoie chiar și de recuperare fizică după operația destul de grea la care a fost supus.
Ultimul meci la care fost delegat Radu Petrescu a fost Dundalk – Rosenborg (iulie 2017), din turul doi al Ligii Campionilor. După meciul din Irlanda, centralul a avut dureri în partea din spate a capului și a plecat de urgență în străinatate pentru operație. În cele din urmă, acestuia i s-a descoperit o tumoră care i-a fost extirpată prin operație.
Din fericire, Petrescu s-a refăcut complet și a putut oficia fără greșeală partida FC Botoșani – Juventus București 0-0, prima din play-out-ul Ligii 1.
„Mi s-a făcut o tomografie la Bagdasar, la spital. Îl cunoșteam cât de cât pe medic. Când a apărut cu rezultatul analizelor mi-am dat seama după fața lui că era nasol. M-a întrebat „Suntem bărbați?”. „Da, nu vreau să ne ascundem”. „OK, stai jos”. Da, „Ai o tumoare pe creierul mic”. Era într-o zi de vineri. Eu l-am întrebat ce presupune și el a spus că trebuie operație. Dar n-a zis „Acum, mâine!”. „Atunci, o să mai vin săptămâna viitoare”, i-am spus eu. Doctorul a reacționat imediat: „Cum adică să mai vii săptămâna viitoare? Eu te-aș ține de acum! E o chestiune oarecum urgentă, nu permite întârziere!”. I-am cerut un timp să mă gândesc. Mă luase ca din oală. Eu venisem la spital crezând că-mi recomandă un Nurofen și-mi zicea că am o tumoare pe creier! Dacă nu aș fi fost atunci la control, acum nu mai eram aici” a precizat Radu Petrescu într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor.
Toată procedura l-a costat aproape 7.000 de euro, însă acum e gata să revină pe teren și să arbitreze partide din Liga 1. A fost delegat deja la un meci din Liga 2, iar la finalul lunii martie UEFA l-a trimis să arbitreze la un turneu U19 în Italia.
„Intervenția s-a desfășurat prin chirurgie minim invazivă. Eu am reținut doar că se face o tăietură de trei-patru centimetri prin care e introdus un robot care face nu știu ce. Eu nu cunosc procedura, dar v-am zis, tumoarea era de dimensiunea unei mandarine! Întors acasă, m-am apucat să măsor mandarine” a mai povestit centralul.
Cel mai greu moment a fost însă abia după operație. „Mi-a fost foarte greu pentru că eu nu știam dacă era benignă sau malignă. N-am știut nici după operație, o perioadă. Au luat… Nu știu cum se zice… Au luat o mostră, pe înțelesul nostru, și au trimis-o la analize. Atunci a fost greu, îmi făceam tot felul de gânduri. La o săptămână după operație am aflat că era benignă tumoarea. Dacă era malignă tumoarea, asta ar fi însemnat chimioterapie… Și, oricum, să ai cancer… Am făcut un RMN la patru luni și trebuie să mai fac la un an, probabil în iulie ar fi. După primul RMN mi-au zis să stau liniștit, că nu e niciun risc de recidivă. N-am nicio restricție! Am voie orice, nu mi s-a interzis nimic!” a mai precizat arbitrul.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER