Câștigător al Cupei Campionilor în 1986, cu Steaua, Gabi Balint a acordat un interviu amplu publicației online spaniole „Jot Down”. Tema discuției a fost întreaga viață a actualului analist DigiSport.
La un moment dat, vorbind despre Cupa Mondială din 1994, Balint a povestit râzând: „Eram foarte supărat pentru că mă lăsasem de fotbal. Nu știam ce să fac și am primit un post de la federație, director sportiv al echipei naționale, pe care l-au creat special pentru mine. Acel Mondial a fost foarte bun, deși este dificil să lucrezi cu Iordănescu. Este ca Stalin!”.
Perspectiva ca „Stalin” Iordănescu să-i antreneze la Euro 2016 nu este una de invidiat pentru jucătorii care vor reprezenta România în Franța. Adept al disciplinei stricte, generalul-selecționer este, însă, departe de realizările generalissimului cu care este comparat. Liderul Uniunii Sovietice între 1922 și 1952, Iosif Visarionovici Djugașvili, zis Stalin după numele de revoluționar, are pe conștiință cel puțin 10 milioane de morți, potrivit celor mai optimiste calcule ale istoricilor.
Balint vorbește în interviul acordat Jot Down și despre un episod amuzant petrecut după finala Cupei Intercontinentale, pierdută de Steaua cu 1-0, la Tokyo, în fața argentinienilor de la River Plate. „La întoarcere ne-am oprit în China, am vizitat și Marele Zid. Am cumpărat foarte multe artificii și pocnitori. Era decembrie și în România se apropia Anul Nou, unde tradiția spunea că trebuie aruncate petarde. Am cumpărat tot ce am văzut mai bun din China. Am zis să le încercăm acolo, așa că am aruncat câteva pe fereastră. În câteva secunde, au apărut soldații. În câteva minute, eram înconjurați de armată. Am fost pe punctul de a declanșa un mare scandal diplomatic”.
Înainte și după finala Cupei Intercontinentale, Steaua a stat în China, la ambasada României.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER