Ce însemna să nu avem EURO 2020 la București! Răzvan Burleanu, despre turneul european și prezența fanilor în tribune
Preşedintele FRF Răzvan Burleanu a anunțat ce ar fi însemnat dacă București ar fi fost exclus de pe lista orașelor gazdă ale EURO 2020. Conducătorul Federației Române de Fotbal a explicat totul în cadrul unui eveniment desfășurat la Arena Națională cu ocazia prezentării trofeului Campionatului European.
La meciurile de pe Arena Națională vor putea asista spectatori. Va fi ocupată 25 la sută din întreaga capacitate.
Pe Arena Națională se vor disputa trei meciuri din cadrul Grupei C şi una din optimi.
Ce însemna să nu avem EURO 2020 la București! Răzvan Burleanu, despre turneul european și prezența fanilor în tribune
„Astăzi marcăm şapte ani de la depunerea dosarului de candidatură pentru EURO 2020, au fost şapte ani cu multe sacrificii şi provocări, în care am schimbat 7 guverne, 7 miniştri ai sportului şi cinci primari generali ai Capitalei. Acum un an pandemia a dat peste cap toate aceste planuri şi EURO 2020 a trebuit să fie amânat. Ultima provocare pe care am avut-o a fost legată de prezenţa spectatorilor pe stadioanele din Europa şi de la Bucureşti.
Suntem foarte recunoscător ministrului Eduard Novak pentru toată dedicarea pe care a pus-o în acest proiect şi pentru faptul că a reuşit să realizeze un consens la nivel guvernamentale, astfel încât Bucureştiul să nu fie pe acea listă scurtă asemeni oraşului Bilbao.
Ar fi fost o mare pierdere pentru noi să nu avem meciuri la Bucureşti. Faptul că avem acest trofeu la Bucureşti, înainte cu 50 de zile, reprezintă garanţia de care avem nevoie că vom avea aceste meciuri la Bucureşti”, a declarat Răzvan Burleanu la prezentarea trofeului EURO 2020 la Arena Națională.
Ce înseamnă EURO 2020 pentru infrastructură
„EURO 2020 a reprezentat şi reprezintă în continuare o oportunitate unică în primul rând în ceea ce priveşte infrastructura. Ultimele investiţii la nivel de infrastructură au avut loc în anii 1970 şi fără stadioane moderne nu putem dezvolta fotbalul. Moştenirea celor trei stadioane este cea mai importantă, când ne uităm la nivel de infrastructură trebuie să înţelegem că aceasta nu reprezenta un moft al Federaţiei Române de Fotbal, al celor care au jucat fotbal la cel mai înalt nivel.
Trebuie să ne uităm şi la celelalte proiecte de infrastructură care vor rămâne în urmă, nu doar la stadioane. Rămâne un aeroport Băneasa modernizat, o cale ferată către aeroport. Când ne dorim să concurăm cu ţări vecine trebuie să ne gândim că ei au creat cel puţin 20 de stadioane în ultimii ani.
EURO 2020 reprezintă totodată şi o oportunitate unică de a inspira o nouă generaţie de copii să joace fotbal. Înainte de pandemie ajunsesem la 300.000 de jucători de fotbal, pandemia ne-a oprit, dar o să continuăm. Ne-am implicat în grădiniţe, în mediul rural, pentru că asta este datoria noastră. Ţinta noastră este ca până în 2026 să dublăm acest număr, să vorbim de peste 600.000 de români care joacă fotbal în ţara noastră” a mai spus conducătorul FRF.
Ne dorim să transmitem un mesaj de speranţă şi în organizarea altor evenimente. Cu siguranţă suntem bucuroşi că am obţinut această garanţie din partea guvernului României, de a putea avea 25% spectatori la aceste patru meciuri. Ceea ce ne dorim este ca în perioada următoare să putem creşte acest procent – Răzvan Burleanu, președinte FRF