Ioan Ovidiu Sabău a condus de pe banca tehnică echipe ca Universitatea Cluj, Gaz Metan Mediaș, Gloria Bistrița, Poli Timișoara, ASA Tg Mureș sau Rapid. După 14 ani în această meserie a renunțat și a „urcat în birouri” devenind conducător. Acum se ocupă de destinele celor de la U Cluj, echipă ce a dus-o din liga a 4-a și până în al doilea eșalon.
„Este foarte greu să lucrezi în fotbalul din România. Sunt foarte mulți oameni lânga echipe… Sunt și exceptii, nu vreau să generalizez. Dar sunt oameni care sunt puși pe interese, oameni care de fapt sunt puși pe simpatii. Nu ar fi o greșeală asta, dar nici nu se pricep. În plus, sunt și foarte mândri și orgolioși, nu acceptă ca cineva, care poate a făcut ceva pentru fotbalul ăsta, să îi contrazică, sau să vină cu argumente clare. Și atunci devi dușmanul lor și vor găsi toate metodele să te elimine. Și atunci, cei care au făcut ceva în fotbal, probabil nu mai doresc, tocmai pentru că nu vor să fie umiliți”, a spus Ioan Ovidiu Sabau la Telekom Sport.
Sabău a detaliat: „Dacă mi s-a întamplat vreodată? Sigur că da. Fiecare dintre noi, din cei care am fost și ne-am intors și am vrut să dăm mai departe, te lovești de astfel… Dar nu e un secret. Unii au spus-o deschis, clar, alții nu doresc, pentru că pe urmă îți faci și mai mulți dușmani. Și atunci preferă să stea în carapacea lor și să sufere în interior.
Care a fost momentul hotărâtor? Mi-am dat seama că nu pot să mai fiu eu. Nici nu mai știu de când am abandonat, în urmă cu 7-8 ani. Chiar încă antrenam, dar în ultimii doi, trei ani de zile, tot la asta mă gândeam”.
O dată pe săptămână, Sabău merge la centrul de Copii și Juniori ai clujenilor pentru a-i pregăti pe micii fotbaliști: „Ceea ce îmi doresc să antrenez, copiii de la centru. Chiar am început să antrenez anumite grupe, să merg odată pe săptămână. Încep așa, treptat, pentru că sunt puri, sunt curați și când îi vezi cum asimilează, cât de conectați sunt la fotbal, vreau să le dau mai departe. Așa cum eu am fost învățat de niște oameni deosebiți. Pe mine, asta m-a motivat de fiecare dată, să fiu profesionist, să le câștig încrederea, pentru că eram un băiat simplu de la țară și era greu să intru pe piață. Și atunci, eu a trebuit să lupt câștigându-le încrederea”.