Cine e noul președinte al AFC Rapid: fost jurnalist la Vocea Rusiei și șeful unei formațiuni inspirate de partidul lui Putin, Bogdan Diaconu acuză o conspirație împotriva României | VIDEO Membrii AFC, în picioare, cântându-i politicianului imnul Rapidului

Apele încep să se limpezească în privința „urmașilor” adevăratului Rapid intrat în faliment. AFC, una din cele două formații care revendică spiritul Giuleștiului înscrise astă-vară în Liga 5, l-a instalat oficial în funcția de președinte de onoare pe Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită. Prin intermediul site-ului 1923.ro, odată cu această suprinzătoare mutare s-a anunțat că urmează o finanțare substanțială a grupării și s-au promis chiar demersuri pentru ca echipa să fie promovată „prin invitație” din Liga 5 direct în Liga 3!

Reacții împărțite printre rapidiști. Membrii Clubului Aristocratic care susțin CFR amintesc trecutul anticeaușist și apolitic al echipei

Oficializarea legăturii între politicianul Bogdan Diaconu și AFC Rapid – care se revendică a fi „adevăratul continuator” al FC Rapid – a generat reacții diverse în interiorul mișcării rapidiste. Unii suporteri au salutat asocierea, proclamând că „scopul scuză mijloacele” și că orice ajutor e bine-venit, chiar din partea unor persoane controversate. Alții au privit cu reticență acest anunț. Destui au protestat vehement, amintind că Rapid nu s-a lăsat niciodată anexat de vreo formațiune politică.

Membrii Clubului Aristocratic Rapid, care susțin CFR Mișcarea București, grupare de asemenea înscrisă în Liga 5 și care reclamă menținerea spiritului giuleștean după moartea FC Rapid, au emis luni un comunicat:

Nu, Rapidul nu este membru de partid!

Aflăm cu surprindere și revoltă că numele Rapid a fost înregimentat într-un proiect politic, prin demersul domnului Horia Manoliu.

Ținem să-l informăm pe acest domn că numele de Rapid este unul prea important pentru ca orice veleitar să-l târască în lupta politică.

Rapid a refuzat înregimentarea în vremurile grele ale regimului comunist și aceasta îi face pe suporterii Rapidului deosebiți.

Ei sunt cei care au strigat, în timpul comunismului, sfidând familia Ceaușescu: «Noi vi-l dăm pe Damaschin/Voi ni-l dați pe Valentin!».

Ei sunt cei care au zădărnicit planurile clanului Ceaușescu de desființare a Rapidului și de comasare cu defuncta Victoria, echipa Securității.

Ei sunt cei care, după decembrie 1989, au strigat, cu mândrie: «Galeria lui Rapid/N-a fost membră de partid!».

Crede, oare, dl. Manoliu că își poate bate joc de toate acestea? Cu ce drept terfelește o istorie aproape centenară, punând numele Rapid la remorca unui partid politic?

Cine este acest domn, de unde a apărut pentru a arunca cu noroi într-unul dintre cele mai importante branduri sportive ale României?

Și cine i-a permis să se folosească de numele Rapid?

Pentru noi, acest domn este doar un impostor. Adevăratul Rapid rămâne un nume curat, neînregimentat politic, fără datorii și fără obligații!

Comitetul Director al Clubului Aristocratic Rapid

10 octombrie 2016″.

O înregistrare video uimitoare

Dincolo de frământările și acuzațiile din interiorul suflării giuleștene, evoluția lucrurilor pare să clarifice, în parte, unele incertitudini. Începând de astă-vară, ProSport a încercat să afle de la conducătorii celor două formații înscrise în Liga 5, CFR Mișcarea București și AFC Rapid, de unde obțin banii pentru a funcționa. Ambele grupări au promis transparență totală încă din prima zi. Cei de la CFR, înființați la ideea șefei CS Rapid, Vali Caciureac, au explicat că e vorba de circa 30 de persoane care subvenționează prin donații din propriul buzunar activitatea, făcând public și un cont unde rapidiștii pot să vireze sume.

Horia Manoliu, fost director de marketing la FC Rapid pe vremea lui George Copos și a lui Valerii Moraru, nu a răspuns la întrebare, mărginindu-se să precizeze că „ne descurcăm”.

Parlamentarul a postat pe contul său de Facebook o înregistrare video de la restaurantul unde și-a serbat ziua alături de membrii AFC Rapid și unde a oficializat legătura cu această grupare. Scenele sunt uimitoare: angajații – fotbaliști și conducători – îmbrăcați în echipament vișiniu cu litera „R”, în picioare, cântându-i imnul Rapidului politicianului aflat în capul mesei și îmbrăcat, de asemenea, cu o bluză de trening vișinie.

Noul președinte al AFC Rapid acuză o conspirație pusă la cale de Occident și de Soroș pentru a subjuga România

Bogdan Diaconu, fost parlamentar PSD, s-a făcut remarcat printr-un discurs extremist, vehement anti-NATO și anti-Uniunea Europeană. Formațiunea înființată de acesta, Partidul România Unită, are nume inspirat de gruparea lui Vladimir Putin, Partidul Rusia Unită. Iată unul din mesajele postate pe Facebook de Diaconu în urmă cu câteva zile: „Dacian Julien Soros vinde România! Guvernul tehnocrat și trădător impus de Germania, Franța și George Soroș a semnat un memorandum pentru vânzarea unor pachete mari de acțiuni de la CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi București, Portul Constanța și CFR Marfă. Domnule Dragnea, domnule Tariceanu vă cer să nu mai mimați opoziția și să semnați moțiunea de cenzură inițiată de Partidul România Unită! Guvernul tehnocrat și anti-românesc trebuie oprit până nu este prea târziu!”.

PRU al lui Bogdan Diaconu e acuzat că face jocurile Rusiei, a înființat „patrula lui Vlad Țepeș” și, sub stindardul purtând chiar chipul fostului domnitor al Țării Românești, a adus figuri penale sau cu probleme în justiție.

Printre cei veniți în partidul lui Diaconu se numără Sebastian Ghiță (între timp, acesta a și plecat din PRU), Cristian Rizea (scăpat de DNA prin votul parlamentarilor), Marius Manolache (pus sub urmărire penală în 2013). O perioadă s-a făcut lobby și pentru venirea lui Victor Ponta în PRU, dar operațiunea a eșuat. Bogdan Diaconu continuă să insiste însă pe numele fostului premier anchetat penal pentru diverse fapte și anunță că, după ce va intra în Parlament, îl va susține să preia din nou cabinetul de la Palatul Victoria.

Noul președinte de onoare de la AFC Rapid a fost, potrivit EVZ, jurnalist la Vocea Rusiei.

Publicat: 10 10. 2016, 16:56
Actualizat: 10 10. 2016, 18:06