Lokomotiv Tbilisi este acum pe locul 6 în clasamentul din Georgia, după 9 etape jucate. Echipa cu care va da piept CSU Craiova în Europa League este la doar șase lungimi de liderul Dinamo Tbilisi. În ultima etapă, Lokomotiv Tbilisi a pierdut pe propriul teren, cu Torpedo Kutaisi, scor 1-2.
BREAKING NEWS | Universitatea Craiova, FCSB și FC Botoșani și-au aflat adversarele din primul tur preliminar al Europa League! Doar roș-albaștrii joacă pe teren propriu
Următorul meci este azi la Dila Gori, în deplasare, de la ora 20.00. Formația antrenată de Levn Korgalidze n-a câștigat niciun meci oficial după pauza cauzată de pandemie, mai exact, de pe 26 martie. Au urmat de atunci trei egaluri și trei eșecuri.
Clubul de fotbal a fost fondat la 14 august 1936. Clubul era o comunitate sportivă a Sindicatului Muncitorilor din Transportul Feroviar. Acesta a inclus lucrători din industrie, personal tehnic și tehnic, precum și angajați ai stațiilor de cale ferată, transport, construcții și metrou. De asemenea, a studenților și elevilor din școlile superioare și secundare din subordinea sistemului Ministerului Căilor Ferate.
Echipa susține meciurile de acasă pe Stadionul Mikheil Meskhi cu o capacitate de 24.680 de locuri. În 1937 a câștigat campionatul Georgiei, dar anul viitor s-au înscris în campionatul Uniunii Sovietice. A cucerit de trei ori Cupa Georgiei (2000, 2002 și 2005). Are 6 participări în cupele europene, reușind doar două victorii: 1-0 cu Linfield (1999) și un 3-2 cu Banants (2006). Doar o singură dată în istorie a trecut în turul următor al cupelr europene. Are un singur jucptor străin în lot: olandezul de origine marocană Imran Oulad Omar.
LocomotiK Tbilisi și-a schimbat numele de mai multe ori la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. În 1988-1989, echipa a jucat în numele Omk Locomotive. În 1990-1993, clubul a primit numele Merani, iar în 1993-1995, Merani-Bacho. După câștigarea independenței Georgiei, Lokomotiv a obținut primul său succes în 1997, când echipa a câștigat titlul de campioană din prima ligă a Georgiei. În 2001 și 2002, clubul a devenit vicecampion al țării, de două ori la rând.
După această perioadă, Lekso Topuria a devenit președintele Lokomotiv, care a făcut o investiție importantă în club. În 2004, el a cumpărat un pachet de 75% din club de la Departamentul Căilor Ferate din Georgia. În același an, la inițiativa lui Lexo Topuria și a directorului de atunci al clubului, Levan Kipiani, a început construcția bazei Saguramo. În prezent, 70% din baza sportivă a grupării este deținută de club, iar 30 la sută de Federația Georgiană de Fotbal.
După crearea infrastructurii, Lokomotiv a înființat o academie de fotbal pentru copii, care este o structură autofinanțată care unește echipe de la 12 ani în sus și unde activează peste 300 de jucători.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER