Ciprian Marica, finanțator la echipa Farul Constanța, cere tehnologie VAR după eroarea de arbitraj de la meciul Academica Clinceni – FCSB, când nu s-a acordat cartonaș roșu pentru Iulian Cristea la faultul în postură de ultim apărător la duelul cu Raul Rusescu.
Mihai Stoica și Ion Crăciunescu, răfuială dură, la televizor! „Conduc, n-am chef să mă contrazic”/ Noi n-am fost arbitri, n-am fost la fotbal”. Care a fost faza controversată care a stârnit disputa de la miezul nopții
Gazdele au cerut cartonaș roșu pentru jucătorul de la FCSB, dar arbitrul a arătat doar cartonașul galben.
Fosrul internațional Ciprina Marica a reacționat pe Instagram vizavi de erorile din campionatul intern.
Cosmin Contra a pus și el tunurile pe arbitraj, toate acestea după ce Dinamo București a fost învinsă pe „Arena Națională” de Universitatea Craiova, scor 0-1, în etapa 7 din Liga 1. „Guriță” crede că se greșește intenționat împotriva lui Dinamo, iar acesta susține că echipa din „Ștefan cel Mare” nu este dorită în play-off-ul Ligii 1.
În aprilie 2019, președintele LPF Gino Iorgulescu anunța că vrea să introducă sistemul de arbitraj video în Liga 1, dar costurile uriașe, aproximativ 1.5 milioane de euro, împiedică adoptarea VAR-ului în prima ligă din România. Totuși, acum fix un an, LPF a făcut marele anunț, totul urmând a se aplica din sezonul următor, 2020–2021. Ceea ce nu s-a mai întâmplat.
VAR (Video Assistent Referee): tehnologie care permite ca asistentul video (echipa e formată dintr-un arbitru asistent video şi trei adjuncţi) să-l alerteze pe arbitrul central, iar acesta, pe un monitor, poate observa exact ce s-a întâmplat într-o fază controversată.
Se apelează la VAR pentru penalty-uri, goluri, cartonașe roșii și cazuri de identitate greșită (când e acordat un gol altui jucător sau un autogol e creditat ca gol). Oficialii din încăperea VAR au la dispoziție, în mod normal, 33 de unghiuri ale camerelor tv, 8 slow motion și 4 ultra slow motion.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER