Miercuri, 28 iunie, în direct la EXCLUSIV DINAMO, Ionuț Popa, președintele CS-ului, a vorbit despre posibilitatea fuziunii dintre clubul sportiv și SC Dinamo, formația proaspăt promovată în Superligă. În același timp, a precizat demersurile în derulare dintre cele două părți pentru ca, din stagiunea viitoare, grupele de copii și juniori ale prim-divizionarei să revină în „Ștefan cel Mare”.
Miercuri, 28 iunie, Ionuț Popa, președintele CS-ului, în emisiunea moderată de Cătălin Mureșanu, a vorbit despre revenirea grupelor de copii și juniori ale SC Dinamo, formația din Superligă, în „Ștefan cel Mare”.
Aseară (n.r. – marți, 27 iunie) am primit un mesaj de la Andrei Nicolescu, un draft de protocol prin care, în primul an, să reușim ca academia FC Dinamo să se antreneze și să își desfășoare activitatea în Parcul Sportiv. Au venit Dănciulescu și Marius Niculae, s-au uitat pe protocol și cred că ar trebui, până vineri, să luăm o decizie în acest sens. Dacă mă întrebați pe mine, academia lor va veni în „Ștefan cel Mare”, grupele care au mai rămas. În ceea ce privește fuziunea juridică, este imposibilă cât timp sunt în insolvență. Din punct de vedere al identității, sponsorilor, fanilor sau economic, este bine ca Dinamo să existe în „Ștefan cel Mare”. Nici mie, ca brand, nu-mi convine să aud acest nume la „Granitul”, în Drumul Taberei sau Militari. Trebuie să fim toți în „Ștefan cel Mare”.”
Mai mult, a subliniat că această propunere a fost făcută și în urmă cu 3 ani, dar „niște oameni, care sunt acum pe la Voluntari, s-au opus. Și liderii din DDB s-au opus. Elias a fost influențat de domnul Trandafir. Elias e lider de galerie, dar nu specialist în academii. Nu-l acuz. M-a sunat și mi-a zis că nu a fost decizia lui. A fost o greșeală atunci. Aveam 3 ani de unitate acum, de academii, sigur am fi găsit și o soluție legislativă”.
În același timp, a făcut un apel către Federația Română de Fotbal.
Fac un apel către FRF: să existe o libertate prin care eu, ca și club sportiv departamental, să mă ocup exclusiv de sectorul juvenil, dar să-mi permită să fiu academia oricărei echipe îmi doresc eu. Ar fi mult mai ușor să mă lipesc de echipa de fotbal din Liga 1. Mi-ar permite statutul FRF. Dacă eu, mâine, ca privat, îmi înființez o academie ultra-modernă și investesc 3 milioane de euro, lasă-mi să-mi aleg eu lângă ce echipă de Liga 1 vreau să fac un protocol, să fiu asimilat drept academia echipei respective. Le iau de pe cap un centru de copii de care mă ocup exclusiv și pot să livrez copii de calitate. E win-win. Eu promovez copiii, am procent din revânzare și lucrurile se întâmplă într-o manieră civilizată și europeană.”
În acest moment, SC Dinamo 1948 SA, formația din Superligă, se află în insolvență. Legislația nu permite ca, momentan, CS-ul să poată deveni acționar la formația antrenată de Ovidiu Burcă. În același timp, nici o eventuală fuziune nu este posibilă.
Totuși, în viitor, în momentul în care stadionul din „Groapă” va fi gata, Ionuț Popa a mărturisit că alb-roșiii Ministerului de Interne ar trebui să devină acționar al „câinilor”.
Cred că nu au încotro, cât e vorba de stadion. E interesul oricărei echipe Dinamo să aibă un stadion cu acest nume și să cuprindă și baza sportivă ca acționar. Patrimoniul este important în dezvoltarea unui club. Clubul Sportiv Dinamo poate ajunge acționar în cadrul SC-ului. Este singura cale, când stadionul va fi gata, de a avea un beneficiar. Nu este obligatoriu. Nu știm ce va fi până e gata stadionul. Juridic, este posibil.”
Mai au acțiuni și Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” (12,06%), CS FC Dinamo (7,03%), Dorin Șerdean (0,1%) și Cornel Dinu (0.01%).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER