Corpul de Control și Inspecție al Ministerului Apărării Naționale a finalizat verificările cu privire la modul în care a fost gestionată revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) a mărcii „Steaua București” și apreciază că acțiunile s-au desfășurat în concordanță cu legea.
MApN mai precizează că au fost urmați pașii corespunzători pentru înscrierea unei echipe de fotbal în liga a IV-a, astfel încât eventuala promovare în Liga 1 să coincidă cu finalizarea lucrărilor de modernizare a stadionului Ghencea.
Redăm în integralitate comunicatul remis MEDIAFAX:
„Corpul de Control și Inspecție a finalizat verificările dispuse de ministrul Apărării Naționale cu privire la modul în care a fost gestionată situația generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) a mărcii „Steaua București”.
Referitor la măsurile administrative subsumate obligației de punere în aplicare a Deciziei civile nr. 3425, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corpul de control a constatat faptul că la nivelul CSA „Steaua București” măsurile luate (atât cele referitoare la recuperarea prejudiciului, cât și cele privind valorificarea mărcii) au fost în concordanță cu obligațiile legale ce revin oricărui administrator de bunuri publice patrimoniale.
În privința valorificării mărcii revenite în patrimoniul clubului prin stabilirea, negocierea și încasarea unor taxe de licență, Corpul de Control a reținut motivarea obiectivă a conducerii CSA, conform căreia timpul necesar desfășurării procedurilor de implementare a acestei soluții ar fi putut excede intervalul de cinci ani de protecție a mărcii permis de lege. Ca atare, în vederea păstrării mărcii „Steaua București” în patrimoniul CSA, a fost reținută ca legală și obiectiv justificată soluția alternativă de valorificare a acesteia prin înscrierea unei echipe de fotbal în liga a IV-a, care să promoveze, prin merit sportiv, în ligile superioare, astfel încât promovarea în Liga I să coincidă cu finalizarea lucrărilor de modernizare a stadionului Ghencea.
S-a constatat, de asemenea, că, atât în demersurile de ordin juridic întreprinse până la acest moment în vederea valorificării mărcii, cât și cu privire la pașii de urmat în viitoarele termene ale proceselor în care este parte, Clubul a beneficiat și beneficiază de consilierea de specialitate a Direcției pentru Relația cu Parlamentul și asistență juridică, nefiind identificate situații de obstrucționare a activității juristului CSA în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, privind activitatea de reprezentare procesuală.
În ceea ce privește declarațiile în mass media ale consilierului juridic al clubului, locotenent-colonel Florin-Costel Talpan, raportul reține faptul că acesta nu a fost mandatat să exprime pozițiile oficiale ale CSA Steaua sau MApN.
Ministrul Apărării Naționale a dispus conducerii CSA „Steaua București” măsuri urgente de reorganizare a activității structurii de informare și relații publice a CSA, în vederea asigurării unui proces de comunicare coerentă, unitară și eficientă pentru toate domeniile de activitate ale clubului. În acest sens, clubul va completa, în perioada următoare, prin concurs, schema de personal a structurii de comunicare și va desemna un purtător de cuvânt care să asigure, într-un mod unitar și coordonat, relația cu reprezentanții mass-media.
Printre propunerile înaintate conducerii MApN, cu privire la problematica verificărilor, sunt incluse adoptarea unor măsuri ferme în vederea asigurării unui climat optim de organizare și desfășurare a activităților în cadrul clubului și o evaluare periodică a stadiului de îndeplinire a măsurilor întreprinse privind gestionarea situației generate de revenirea în patrimoniul CSA a mărcii Steaua București.”
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER