Cost uriaș pentru întreținerea stadionului „Steaua”! Cât va trebui să plătească anual CSA

Noul stadion „Steaua” este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase din România. Însă, pe cât este de impunător, pe atât de costisitoare este întreținerea arenei din Capitală.

Stadionul din Ghencea va fi folosit ca teren de antrenament pentru naționala Macedoniei de Nord, la vară, în cadul Campionatului European de Fotbal.

  • ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Cost uriaș pentru întreținerea stadionului „Steaua”

Adrian Cefalan, directorul de investiții de la CNI, a dezvăluit faptul că suma anuală de întreținere a noului stadion „Steaua” se ridică la minim un milion de euro.

„Lunar? Păi, gazonul undeva la 10-12.000 de euro, iar restul, pe mentenanță, fără salariile personalului, cred că undeva la 90.000 sau 100.000 de euro. Deci minimum 1.000.000 de euro pe an îți trebuie (n.r. – pentru întreținerea stadionului)”, a spus Cefalan, în cadrul emisiunii „Națiunea Stelistă”.

George Ogăraru, despre inaugurarea Stadionului Steaua

George Ogăraru, managerul echipei CSA Steaua București, a oferit câteva detalii cu privire la inaugurarea noului stadion din Ghencea.

Oficialul echipei din Ghencea este convins că stadionul „Steaua” nu va putea fi inaugurat până la vară și își pune toate speranțele în Campionatul European, unde va fi permisă prezența fanilor pe 30% din suprafața stadioanelor.

George Ogăraru speră să poată înainta acest exemplu după încheierea Campionatului European și să poată organiza un meci de inaugurare a stadionului „Steaua” cu spectatori.

„Sincer, nu știu când va fi primul meci. Sper să fie în vară. Până în vară nu cred că se va juca, pentru că sunt aceste restricții din ce în ce mai multe, mai mari. Cred că ne va ajuta și Campionatul European, unde înțeleg că va fi un public de 30% din capacitatea stadionului și am putea să mergem cu un eveniment de deschidere a stadionului cu public imediat după Campionatul European.

Cam asta este intenția, în funcție de ceea ce se va întâmpla până atunci. Sper ca măsurile să se mai relaxeze până atunci și, cel puțin pe sport, să ne mai dea drumul din această legătură care vedeți că afectează foarte mult toate cluburile de fotbal, nu numai în România, peste tot. Fără fani, fotbalul e sec”, a spus George Ogăraru, pentru GSP.

Publicat: 30 03. 2021, 11:59
Actualizat: 30 03. 2021, 14:30