Craiova Maxima și-a omagiat căpitanul: „Costică Ștefănescu a fost un coechipier și un prieten extraordinar”

Un an și jumătate s-a scurs de când căpitanul Craiovei Maxima, Costică Ștefănescu, s-a stins din viață. Colegii din Craiova Maxima și soția fostului fundaș al Științei s-au adunat pentru o slujbă de pomenire de Buna Vestire, cu o zi înainte de cea în care Ștefănescu ar fi împlinit 64 de ani. „Am vorbit cu preotul și a zis că așa e mai bine, să-l pomenim de Buna Vestire. Ne lipsește tuturor foarte mult Costică, un om de o eleganță nemaiîntâlnită, atât pe teren, cât și în viața de zi cu zi. Avea o personalitate aparte și o cultură deosebită, impunea respect prin prestanța sa. E o bucurie să văd cum colegii săi se adună să-și aducă aminte de el”, a spus soția regretatului fotbalist și antrenor.  

„Căpitanul și colegul meu de compartiment are respectul și iubirea noastră eterne, pentru tot ce a însemnat pentru noi, ca și coechipieri și prieteni, dar și pentru Craiova și România. Suntem alături de el și după ce s-a stins, o astfel de legătură nu poate fi întreruptă nici de moarte”, a spus Nicolae Tilihoi, coleg în centrul apărării Craiovei Maxima cu regretatul Costică Ștefănescu.

„L-am cunoscut de la 15 ani și am fost ca frații. Eu eram la Progresul, el era la Steaua, am jucat la echipele naționale la toate nivelurile. A fost un coleg și un prieten extraordinar, numai uniți am putut să facem rezultatele senzaționale pe care le-am făcut și care ne mândrim și noi, dar și toți iubitorii Științei. Asta le recomand celor care vin la Craiova din alte părți, așa cum a fost cazul meu și al lui Costică Ștefănescu: să să se dedice total, să adopte acest spirit al oltenilor, ambiția, dăruirea lor”, a declarat și Aurică Beldeanu.

Fundaș pe vremea Campioanei Unei Mari Iubiri, Victor „Fonfo” Niculescu, a spus: „L-am cunoscut încă din 1968, de la lotul național de juniori, la un meci cu Austria, eu eram la Craiova, el era la Steaua. A venit la Craiova și s-a impus din start, chiar dacă la Universitatea nu îți câștigai locul ușor. S-a impus prin caracter și valoare, nu degeaba a fost și căpitanul cele mia bune echipe din istoria fotbalului românesc. A fost Sandro Mazzola al României, deși nu ar fi corectă o comparație, fiindcă el și-a impus un stil propriu”.  

Supranumit „Ministrul apărării”, Costică Ștefănescu a fost căpitan al Craiovei Maxima și al echipei naționale, S-a născut la 26 martie 1951, la București, și și-a început cariera de fotbalist la Steaua. Pentru Universitatea Craiova, Ștefănescu a evoluat timp de 13 sezoane și a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în 1983. În prima divizie a evoluat de 490 de ori, deținând recordul de prezențe în prima divizie până în octombrie 2012, când a fost depășit de Ionel Dănciulescu.

 

Publicat: 25 03. 2015, 15:32
Actualizat: 25 03. 2015, 15:39