Unii dintre suporterii CSA Steaua ar vrea ca favorita lor să părăsească Liga 2 din România și să joace în Ungaria, Serbia sau Bulgaria, iar pentru a-și argumenta dorința au venit și cu câteva statistici interesante.
Fanii au făcut o propunere incredibilă în mediul online și așteaptă reacții din partea toți susținătorilor CSA Steaua, care își pot exprima opinia în scris.
Suporterii echipei de fotbal CSA Steaua au devenit din ce în ce mai vocali în ultimele săptămâni, nemulțumiți fiind de situația în care se află favorita lor. Formația antrenată de Daniel Oprița este în continuare una de drept public, astfel că legal nu poate promova în Superliga României.
Clubul trebuie să schimbe forma organizatorică a echipei, într-una de drept privat, iar ulterior „militarii” vor primi acceptul legal pentru a putea face pasul pe prima scenă a fotbalului românesc. Însă, situația nu este atât de simplă pe cât pare. Șefii CSA ar fi purtat negocieri cu potențiali investitori, însă fără să ajungă la o înțelegere. Iar fanii au început să își piardă răbdarea.
Sezonul 2023 – 2024 este pe punctul de a se încheia, iar CSA Steaua s-ar putea vedea în postura de a nu avea drept de promovare nici pentru stagiunea viitoare. Un astfel de scenariu în macină teribil pe suporteri, care au venit cu o propunere incredibilă pe rețelele de socializare. Unii dintre ei își doresc să părăsească Liga 2 din România și să mute echipa în Ungaria, Serbia sau Bulgaria:
„Mai mulţi fani au propus ca Steaua să se înscrie în campionatul uneia dintre ţările vecine. Lucrul acesta este posibil, la fel cum şi Fenerbahce ia în calcul să se înscrie în alt campionat după ultimele incidente. Conform raportului UEFA, despre care presa a ezitat să prezinte informaţii, în ţările vecine avem următoarea situaţie: 49% dintre echipele analizate nu sunt deţinute privat, iar în 14 ligi se regăsesc cluburi deţinute de instituţii publice. Astfel, un sfert din diviziile de top ale Europei au cel puţin un club deţinut de o instituţie publică, lucru neschimbat faţă de anul trecut. În ţările vecine avem:
▪️Bulgaria: 31% nu sunt deţinute privat ▪️Ungaria: 33% nu sunt deţinute privat ▪️Ucraina: 7% nu sunt deţinute privat (dar contextul nu este cel mai favorabil) ▪️Serbia: 93% nu sunt deţinute privat
Ar trebui să luăm în calcul această variantă?”, au transmis cei din gruparea AS47, pe Facebook.
În continuare, suporterii au criticat din nou lipsa de reacție a clubului în privința acestui subiect. Fanii au solicitat și săptămânile trecute publicarea unui plan concret cu privire la intențiile secției de fotbal de la CSA Steaua, însă dorința nu le-a fost îndeplinită.
„Nu de alta, dar analiza tuturor posibilităţilor şi luarea lor în calcul durează de 7 ani de zile, iar conducerea clubului nu pare să poată organiza nici măcar o conferinţă de presă prin care să-şi exprime intenţiile. Singurele comunicate sau luări de poziţie au loc doar atunci când presa se leagă strict de imaginea personală a unuia dintre angajaţi, pentru orice alt motiv, motivând că au nevoie de aprobări şi rapoarte (MApN neagă aceste lucruri)”, au adăugat suporterii.
În încheierea protestului de pe rețelele de socializare, cei de la AS47 lasă de înțeles că în România există o lege „care pare să fie făcută să blocheze doar clubul Steaua”:
„Deşi în România 62% dintre cluburi nu sunt deţinute privat, spre deosebire de vecinii noştri, doar aici există o lege aberantă care pare să fie făcută să blocheze doar clubul Steaua. Conform „Articolului 31, (1) Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social”, se arată pe pagina de Facebook AS47.
În sezonul 2023 – 2024, CSA Steaua a ratat promovarea și din punct de vedere sportiv, deoarece elevii lui Daniel Oprița nu au prins un loc în play-off-ul din Liga 2.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER