Cum arată acum stadioanele pentru EURO 2020! Stadiul lucrărilor în Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf. GALERIE FOTO

Steaua, Giuleşti “Valentin Stănescu” şi Stadionul Naţional de Rugby “Arcul de Triumf” vor face parte din programul de găzduire a EURO 2020. Construcția celor trei arene e finanțată de Compania Naţională de Investiţii, iar bugetul total e de peste 500 de milioane de lei. Din câte se pare, doar pe șantierul din Ghencea se avansează vizibil.

„La sfârșit de săptămână, vă prezentăm imagini cu stadiul lucrărilor de la șantierele privind arenele din București: Steaua, Rapid și Arcul de Triumf”, se arată pe pagina de facebook a CNI.

Recent, premierul Ludovic Orban a vizitat stadioanele pentru EURO 2020 și a tras o concluzie dură. De asemenea, presa internațională ne-a criticat pentru modul în care este tratată problema noilor arene.

Arena Naţională va găzdui patru meciuri cu ocazia EURO 2020, trei în grupă și unul în optimi. UEFA ceruse ca România să modernizeze patru stadioane în Bucureşti pentru ca echipele din cadrul EURO 2020 să desfăşoare antrenamente. Dar, doar Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf se află în proiect, Dinamo ieșind din plan din cauza unor probleme juridice.

  • Steaua (capacitate de 31.254 de locuri): s-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 95 la sută. Acum se fac lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate – stadiul construcției e de circa 85 la sută. Au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul 25 la sută) şi montarea confecţiei metalice a acoperişului.
    Rapid (capacitate de 14.050 de locuri): lucrări la partea de infrastructură, stadiul fiind: spărtură realizată în proporţie de sută la sută, betonul de egalizare în proporţie de 70 la sută, hidroizolaţie la nivelul fundaţiilor în proporţie de 70 la sută, fundaţii în proporţie de 7 la sută.
    Arcul de Triumf (capacitate de 8.207 de locuri ): lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 90 la sută, lucrările de execuţie stâlpi, diafragme, fundaţii izolate – 45 la sută, lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii, 25 la sută.
Publicat: 13 12. 2019, 15:35
Actualizat: 13 12. 2019, 15:36