Trei dintre cele patru formații care revendică moștenirea Rapidului au intrat luni în tragerea la sorți a celor două serii din Liga 5 a Bucureștiului. AFC Rapid a fost repartizată în aceeași serie cu AS FC Rapid. Mișcarea CFR a nimerit în cealaltă serie a Ligii 5 de la AMFB. „Am făcut două serii a câte 10 echipe în Liga 5 deoarece numărul cluburilor înscrise a fost de 20. Erau prea multe pentru o singură serie. Vom avea două serii cu sezon regulat și play-off / play-out, astfel că fiecare echipă va avea 26 de meciuri. Liga 4 are 16 echipe. În total, la AMFB (Asociația Municipală de Fotbal București) sunt înscrise, în acest sezon, 36 de formații”, a declarat, pentru ProSport, Marian Lumânare, președintele AMFB.
AS FC Rapid s-a înscris însă atât la AMFB, cât și la AJF Ilfov! Această echipă ar dori să joace în Ilfov, pentru că acolo ultimul eșalon e Liga 4. Despre acest subiect, ProSport a scris în exclusivitate pe 13 august aici. AS FC Rapid a fost deja repartizată în campionat la AMFB, deși a cerut o adeverință că nu e înscrisă în competiție, pentru a putea fi repartizată la AJF Ilfov. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare.
Mulți, dar mici
Deși „spartă” în mai multe bucățele, suflarea giuleșteană – apărută după falimentul SC FC Rapid SA al lui Valerii Moraru – are însă destule probleme și e improbabil ca toate cele patru echipe înscrise la AMFB și AJF Ilfov să și intre în competiție.
Mișcarea CFR este susținută de Clubul Sportiv Rapid, personalitățile grupate în Clubul Aristocratic Rapid, sindicatul ceferiștilor și o parte a suporterilor.
AFC Rapid, condusă de Horia Manoliu, fost director de marketing la falimentarul FC Rapid, a preluat personalul societății lui Valerii Moraru.
AS FC Rapid îi are, ca membri fondatori, pe Ion Butoi (fost director sportiv la FC Rapid și la Concordia Chiajna), Dumitru Copil, Ion Drăghici și Constantin Petcu. Președintele acestei grupări este Dragoș Sabău. Spre deosebire de primele două „așchii” sărite din Rapid, AS FC nu are personalitate juridică. Cei de la această asociație au dat asigurări la AMFB că obțin actele de la tribunal până în octombrie.
Pe ce mizează fiecare Rapid
O fuziune între aceste grupări este destul de greu de realizat, deoarece fiecare formație se revendică a fi adevărata moștenitoare a Rapidului legendar.
Mișcarea CFR ar beneficia de palmaresul Rapidului din perioada 1923-1994, conform declarațiilor făcute aici de Vali Ionescu-Caciureac, președinta CS Rapid, în exclusivitate pentru ProSport. AFC Rapid este continuatoarea și moștenitoarea UFC Rapid și ar intra în posesia palmaresului 1994-2016, a explicat, pentru publicația noastră, președintele Horia Manoliu. AS FC Rapid nu are atuul palmaresului și al legăturii „în acte” cu trecutul, dar ar beneficia, în schimb, de o stare financiară mai bună și așteaptă ca echipele „cu palmares” să dispară pentru a rămâne, prin forța împrejurărilor, singură „pe piață”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER