Mihai Rotaru, patronul de la Universitatea Craiova, le-a răspuns lui Gică Hagi și lui Victor Pițurcă, cei care l-au criticat după ce l-a dat afară pe antrenorul bulgar Ivaylo Petev, cu șapte etape înainte de finalul sezonului.
Finanțatorul din Bănie susține că demiterea tehnicianului nu denotă o lipsă de respect la adresa acestuia, lăsând de înțeles că nu se ghidează după modelul Gigi Becali de la FCSB, care funcționează după principiul „sunt banii mei, fac ce vreau”.
Mihai Rotaru a reacționat după acuzele la adresa sa lansate de Gică Hagi și Victor Pițurcă după demiterea lui Ivaylo Petev.
Acționarul majoritar de la Craiova spune că atunci când decide să se despartă de un antrenor nu aplică principiul „sunt banii mei, fac ce vreau” al lui Gigi Becali și se face o analiză profundă a lucrurilor care duc la o astfel de decizie capitală.
„Demiterea nu înseamnă o lipsă de respect. La Universitatea Craiova, antrenorul e respectat. Nu cred că ați auzit scandaluri sau reproșuri din partea unui antrenor care a plecat. Rădoi a spus că regretă că a plecat la Universitatea Craiova. Dacă el spune asta, ar trebui să dea de gândit. Și Eugen Neagoe a spus că s-ar întoarce oricând.
Viața e făcută din decizii, mai bune sau mai proaste. Dar trebuie luate profesionist. Trebuie să spui «Am analizat». La fotbal nu poți face ce vrei. E o mare nerușinare dacă faci așa ceva. Ai suporteri, ai valori. Dacă tu iei o decizie, iar fundamentul e «Sunt banii mei, fac ce vreau!», înseamnă că ești sociopat. Eu nu pot să fac așa ceva.
În afară de Victor Pițurcă a mai susținut cineva această idee, că sunt apropiat de jucători? Răspunsul e clar. Antrenorul e șef în vestiar. El e și managerul clubului. Are mână liberă. Noi nu intervenim în activitatea lui. Nu s-a pus niciodată problema să facem asta. El gestionează tot. Nimeni nu are voie să vorbească. Am căutat mereu antrenori cu personalitate, care să-și impună stilul de lucru”, a spus Mihai Rotaru la DigiSport.
„De când am fost eu la echipă, se întâmplă același lucru: echipa rămâne la acest nivel, nu se poate ridica. Au schimbat jucători, antrenori, dar degeaba. Mihai Rotaru trebuie să-și facă un plan, să se gândească foarte bine ce antrenor aduce, iar acest antrenor trebuie lăsat 2-3 ani. Nu trebuie să caute rezultate imediat, nu este simplu.
Antrenorul trebuie să muncească, să-și facă un lot stabil, să joace câțiva ani, iar așa poate câștiga campionate. Un antrenor trebuie să stea 1 an. Nu ai cum să faci treabă în 2-3 luni, aia înseamnă noroc! Noroc! Ca un antrenor să-și pună amprenta trebuie să muncească. Nu așa, vin, stau 2-3 luni și gata.
Văd declarații vizavi de Ivaylo Petev, că nu făcea, nu dregea. Păi, mă, sunt de acord și cu cei care-l critică! Dar tu, patron, când angajezi un antrenor, analizezi, te gândești și mergi un an pe mâna antrenorului ăsta! Nu poți ca imediat, la câteva luni, să spui că nu-ți convine și să-l dai afară”, a spus Pițurcă pentru sursa citată mai sus.
„În ultimii 10-15 ani, în România s-a pierdut noțiunea de profesor, de manager. Nu există apreciere. Antrenorii și managerii au cel mai important rol din punct de vedere tehnic ca să producă ce gândesc cei cu bani. Și trebuie să fie competitivi, să fie foarte buni, să fie respectați, trebuie să fie responsabili.
Este un lucru fundamental, dar probabil că așa a ajuns fotbalul la noi și mai puțin afară, chiar dacă și acolo se întâmplă anumite lucruri. La noi, antrenorii nu sunt deloc respectați, așa cum se întâmpla înainte. Domn’ profesor, cum se spunea pe vremuri, nu mai există în România. Din păcate, este unul dintre motivele pentru care suntem unde suntem. Este impresia mea generală și nu mă refer la o situație sau un club”, a declarat și Gică Hagi.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER