De ce cad pe capete jucătorii de la FCSB! Explicațiile fostului oficial. „Ghinion e când își rupe un jucător, nu acum!”
Narics Răducan, fostul director sportiv de la FCSB, a explicat de ce au apărut atât de multe accidentări la vicecampioana României după reluarea sezonului 2019 – 2020.
Fostul oficial al roș-albaștrilor susține că nu e vorba de ghinion la FCSB când vine vorba de accidentările jucătorilor, toate acestea deoarece numărul fotbaliștilor care s-au „rupt” este mare și susține că problema de la vicecampioana României e mai profundă.
Narcis Răducan a explicat de ce cad pe capete jucătorii de la FCSB
„Sunt mulți factori atunci când pui un diagnostic pe această situație. Mai ales că sunt cam aceiași oameni. Mi-e foarte greu. E simplu să zic că nu-i bun doctorul, preparatorul, că Vintilă a uitat meseria. Nu, e o muncă în echipă ceea ce ține de gestionarea medicală a jucătorilor și strategia de antrenament. Adică din viața echipei.
În condițiile astea orice segment care nu e conectat așa cu trebuie dă raturi. AIci se adaugă sigur și pandemia. Într-adevăr, la FCSB sunt probleme, dar sunt și în alte părți. E adevărat că la FCSB sunt mai pronunțate. Echipa fiind și mai mediatizată ies în evidență”, a spus Narcis Răducan, conform Gsp.
Cum a rezolvat Narcis Răducan problema accidentărilor de la FCSB
Întrebat cum gestiona astfel de situații când era directorul sportiv al celor de la FCSB, Narcis Răducan a răspuns. „Ce am făcut eu acolo fac cam la orice echipă la care am prerogativele de a gestiona partea asta, extra-fotbalistică. Mă repet, e o muncă în echipă, în care trebuie conectate toate departamentele: sportiv și medical, În aceste condiții e mai ușor de gestionat o problemă. De exemplu: apare o problemă ușoară, doctorul atenționează antrenorul, antrenorul discută cu staff-ul tehnic, îi face jucătorului respectiv un program separat. Cred că lucrurile astea s-au făcut pentru că există deja o experiență. Sunt probleme care s-au întâmplat și acum câteva luni, atunci s-au rezolvat. Tind să cred că problemele astea au venit și pe fondul pandemiei.
Nu știu dacă e ghinion. Pebtru că ghinionul nu este când sunt foarte mulți. Ghinionul e când sunt unul sau doi, când își rupe cineva piciorul. Atunci e ghinion! Când sunt multe accidentări e ceva mai profund. Nu e simplu să dai un verdict din exterior. Niciodată nu se aseamănă o problemă cu alta”, a mai spus Narcis Răducan.