Detaliul neștiut despre noul stadion Dinamo. Unde va fi amplasat sectorul galeriei oaspete? Stupoare pentru Peluza Cătălin Hîldan. EXCLUSIV

FOTO. Cătălin Mureșanu
Vezi galeria foto - 4 poze

În studiul de fezabilitate al Arenei Multifuncționale Dinamo apare un detaliu interesant legat de sectorul galeriei oaspete. Dacă până acum, vizitatorii stăteau la peluza sud și intrau în stadion prin „Ștefan cel Mare”, în viitoarea casă a „câinilor”, ultrașii adverși vor avea accesul prin nordul Parcului Sportiv și vor lua loc în partea de nord – vest a tribunei, în zona Peluzei Cătălin Hîldan.

Suporterii din „Ștefan cel Mare” așteaptă, cu nerăbdare, construcția Arenei Multifuncționale Dinamo, noul stadion al „câinilor” cu o capacitate de 25.059 de locuri, hotel, amfiteatru, cantină, multe săli destinate sporturilor de echipă și individuale și chiar un heliport care o să deservească Spitalului de Urgență Floreasca. O arenă în valoare de 172.000.000 de euro și termen de execuție de 25 de luni.

Detaliul ciudat despre noua arenă a lui Dinamo. Galeria oaspeților o să stea lângă Peluza Cătălin Hîldan

Cel mai târziu în luna decembrie urmează să anunțe câștigătorul licitației, apoi, dacă nu există contestații, firma desemnată să demoleze și să construiască – lucrările vor fi făcute în același timp – trebuie să obțină autorizațiile de la primărie pentru demararea procedurilor pentru organizarea de șantier. Cel mai probabil, în vara anului viitor, utilajele vor intra în „Groapă”.

ProSport a descoperit un detaliu interesant despre stadionul care urmează să fie construit în centrul Capitalei. Dacă până acum se știa că tribuna oficială va fi mutată și, în viitor, urmează să fie amplasată unde se află în prezent tribuna a doua, un detaliu nou, am putea spune ciudat, iese în evidență din studiul de fezabilitate. Astfel, sectorul destinat galeriei oaspete va fi amplasat, conform actelor studiate de noi, în colțul de nord- vest al tribunei, adică în apropierea locului în care în acest moment se află Peluza Cătălin Hîldan. Până acum, ultrașii adverși aveau locurile, de peste trei decenii, la peluza sud.

Decizia a fost explicată simplu, intrarea din „Ștefan cel Mare” trebuie să rămână exclusiv pentru dinamoviști, cu spații comerciale și tot ce prevede eticheta clubului gazdă pentru o astfel de zonă de vizibilitate maximă și interes.

O nouă poartă de acces pentru Parcul Sportiv Dinamo, în nord, pe unde vor intra oaspeții

Și accesul oaspeților va fi total diferit. Dacă tradițional aceștia intrau prin șoseaua „Ștefan cel Mare”, pentru noul stadion este prevăzută o nouă poartă de acces în nordul Parcului Sportiv Dinamo, în zona străzii Eugeniu Botez, care face legătură dintre Calea Floreasca și Bulevardul Barbu Văcărescu. Acest perimetru poate fi folosit și pe timpul executării lucrărilor.

Astfel, rivalii „câinilor” vor intra pe un drum ce urmează a fi construit, care nu este prins în costurile investiție, pe lângă actualul Velodrom, pe direcția nord – sud. Sectorul oaspeților va fi flancat de garduri de 2,5 metri, urmând ca accesul să se facă distinct față de restul suporterilor, care vor intra din „Barbu Văcărescu”, „Ștefan cel Mare” și Calea Floreasca.

Există totuși și motive de îngrijorare, atât pentru forțele de ordine, care cu siguranță vor cere o zonă importantă tampon, cât și pentru ultrașii gazdă din Peluza Cătălin Hîldan care, tradițional, ocupă peluza nord a stadionului.

Sursa foto: CS Dinamo Bucuresti

Detalii despre Arena Multifuncțională Dinamo

Destinație principală a stadionului va fi pentru fotbal și rugby, capacitatea de 25.059 de locuri, pe două inele – 8952 la inelul inferior, 14.547 la cel superior-, toate acoperite. „Bijuteria” „câinilor” este prevăzută cu un sector VIP de 1192 de locuri (940 repartizate la VIP 1 și 252 la VIP 1). Stadionul va avea un hotel cu 40 de camera duble, spațiu expozițional de 800 de locuri, plus un amfiteatru pentru 200 de persoane. De asemenea va fi construită o cantină prevăzută cu sală de mese (40 de mese și 160 de locuri). Mai multe discipline sportive ale Clubului Sportiv Dinamo vor avea secțiile atașate în corpul noului stadion, după cum urmează: scrimă, lupte, judo, haltere, box, atletism – indoor, handbal și baschet, tenis – indoor, caiac/canoe, canotaj (aparate), volei. Pe esplanada dinspre Șoseaua Ștefan cel Mare va exista un turn de heliport pentru Spitalul de Urgență Floreasca.

Publicat: 22 10. 2024, 14:11
Actualizat: 22 10. 2024, 14:15