Adunarea Generală de ieri a cluburilor din Liga a II-a a adus câteva modificări importante. Cea mai de luat în seară este înlocuirea lui Marian Rusen cu Gheorghe Constantin în funcția a reprezentat al Ligii a II-a în Comitetul Executiv al FRF, alături de Cornel Șfaițer.
Președintele lui Juventus București, Marian Rusen iese astfel din Comitetul Executiv al FRF după trei ani. Chiar dacă a spus că vroia să renunțe la funcție, Rusen se simte trădat de cei a căror interese le-a apărat în ultimii ani. „Știam că jocurile sunt făcute și că trebuie să renunț. Chiar înainte de vot am spus că mă retrag din această funcție”, a declarat Rusen. De de altă parte, învingătorul Gheorghe Constantin a fost destul de acid. „Locul în Comitetul Executiv nu e exclusiv al unei personae. Nu se iese la pensie de aici. Putea fi oricine în locul meu”, a spus fostul șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor între 2005 și 2009.
Judecat pentru corupție!
Proaspăt numit în Comitetul Executiv al FRF, Gheorghe Constantin este judecat în primul dosar de corupție din arbitraj, în calitate de fost președinte al CCA. Pe 13 aprilie 2009, izbucnea „scandalul Penescu”, în care au fost implicați, pe lângă finanțatorul lui FC Argeș, arbitri, observatori de arbitraje, angajați FRF, precum și președintele CCA de atunci, Gheorghe Constantin. Conform anchetatorilor, Penescu a remis mai multe sume de bani lui Constantin, pentru ca, în calitate de președinte al CCA, acesta din urmă să delege la meciurile disputate de FC Argeș, în sezoanele 2007-2008 și 2008-2009, anumiți arbitri solicitați de finanțatorul acestei echipe. În iunie 2009, dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeș, dar în august 2009 a fost strămutat la Tribunalul Prahova, la cererea lui Penescu, fiind și acum pe rol. Toți cei implicați în acest caz sunt în stare de libertate. Gheorghe Constantin a fost arestat în 23 aprilie 2009 și eliberat în 29 ianuarie 2010.
Retrogradează doar trei
Ordinea de zi a ședinței de ieri a adus în prim-plan o mare problemă, cea a statutului după care se dispută campionatul. Cum noul statut, discutat în vara lui 2011, nu a fost încă validat, el nu poate produce efecte în acest moment. Așa că la Comitetul Executiv din 17 februarie se va pune problema revenirii la vechiul statut valabil din 2009. Acest lucru implică următoarele: vor retrograda din Liga a II-a trei echipe în loc de cinci, iar din Liga a III-a nu ar pica câte șase echipe din serie plus cel mai slab loc 10, ci doar câte trei și cele mai slabe trei locuri 13. Totodată, dosarul de licențiere ar fi obligatoriu doar pentru ocupantele primelor poziții la finalul turului.
„Sandu a spus că vor retrograda doar trei echipe, pentru că noul statut nu a fost validat printr-o hotărâre judecă-torească”, Gheorghe Constantin, președinte Gaz M. Severin
CE VOR CERE FORMAȚIILE DIN LIGA A II-A ÎN COMITETUL EXECUTIV ∞ Eliminarea capilor de serie din Cupă ∞ Echipele cu probleme financiare să fie păsuite până pe 1 martie ∞ Echipele cu problem financiare să nu fie excluse, ci doar depunctate ∞ Înființarea LPF 2 ∞ Centrele de copii și juniori ale echipelor de Liga a II-a să beneficieze și ele de bani de la UEFA ∞ Dacă primele două clasate la finalul sezonului nu au licență, să promoveze următoarele din serie
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER