Dinamo, gazdă pe Stadionul Arcul de Triumf? „Municipalitatea nu are nevoie de bani? Acolo e sector de dinamoviști!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live
This browser does not support the video element.
Florin Prunea știe ce variantă poate lua în calcul Dinamo, după ce se va începe demolarea arenei din „Ștefan cel Mare”.
Invitat la ProSport Live, Prunea crede că suporterii dinamoviști sunt gata să facă spectacol pe stadionul pentru Euro 2020, după ce vor părăsi arena din „Groapă”.
Inaugurat pe data de 3 iulie, la meciul de rugby dintre România și Argentina, scor 17-24, stadionul Arcul de Triumf este gata să găzduiască și alte evenimente sportive.
Florin Prunea: „De ce să nu joace Dinamo pe Arcul de Triumf?”
Florin Prunea susține că Primăria ar trebui să permită cât mai multe evenimente sportive pe arena „Arcul de Triumf”, în contextul în care pandemia de COVID-19 a ținut oricum stadioanele închise pentru mult timp.
„Aici vorbim de bani publici! Municipalitatea nu are nevoie de bani? Dinamo de ce să nu joace pe Arcul de Triumf? O să se dărâme stadionul! Este aproape de Ștefan cel Mare, acolo e sector de dinamoviști, Colentina, Obor, partea aia. Lasă oamenii să vină, e frumos acolo! Vin, mai beau un suc… nu te duci acolo doar pentru fotbal. Cu 20-30.000 de euro îmi întrețin stadionul o lună de zile. Cred că aceste lucruri se vor regla”, a spus Florin Prunea, la ProSport Live.
Care e istoria arenei Arcul de Triumf?
Istoria acestei arene începe în anul 1913, când, la cererea Comitetului Central al Federaţiei Societăţilor Sportive din Romania, edilul de atunci al urbei, Grigore Cantacuzino, a cedat terenul de la şosea pentru chiria de 1 leu anual pe toată durata existenţei acesteia, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Rugby.
Având o suprafaţă de 25 de hectare, era cunoscut în epocă drept „Terenul de la Şosea” sau „Federaţiei”.
Inaugurarea stadionului a avut loc, la 9 martie 1914, prin disputarea a câtorva meciuri. Prima înfruntare a avut loc între echipele de rugby de amatori, Sporting Club şi Tenis Club, victoria revenind primei formaţii cu scorul de 10 la 3. A urmat un meci al echipelor divizionare şi o confruntare a echipelor şcolare.
La 30 martie 1914, terenul găzduia meciul de stabilire a primei campioane la rugby a României, respectiv echipa T.C.R. care învingea cu scorul de 6 la 3 formaţia Sporting Club, potrivit sursei menţionate.