Directorul CNI, detalii despre noul stadion Dinamo! Câte locuri va avea și termenul de finalizare
Adrian Cefalan, directorul de investiții al CNI, oferit detalii despre noul stadion al lui Dinamo București.
Acesta susține că noua arenă a echipei din „Ștefan cel Mare” ar putea avea 33.000 de locuri, iar costul lucrărilor va ajunge la 100.000.000 de euro.
Directorul CNI a oferit detalii despre noul stadion Dinamo
„Referitor la Stadionul Dinamo precizăm faptul că inițial CS Dinamo a predat către CNI amplasamentul pe care se află actualul Velodrom pentru care a fost demarată procedura de achiziție publică și s-a semnat contractul pentru întocmirea studiului de prefezabilitate și studiului de fezabilitate.
În prezent au fost identificate soluții în ceea ce priveşte construirea unui nou stadion pe o suprafață de teren mai mare cuprinzând terenul de rugby și terenul de fotbal. În acest sens, CNI a solicitat CS Dinamo întocmirea unei noi note conceptuale și a temei de proiectare raportat la noua suprafață de teren precum și obținerea unui nou certificat de urbanism.
După transmiterea acestei documentații, CNI va emite ordinul de începere a serviciilor de proiectare a studiului de prefezabiitate și ulterior studiului de fezabilitate în vederea avizării indicatorilor tehnico-economici.
Precizăm că, în urma discuțiilor purtate cu CS Dinamo se doreşte realizarea unei arene cu o capacitate de aproximativ 33.000 de locuri, însă capacitatea finală va rezulta după întocmirea studiului de prefezabilitate și respectiv studiului de fezabilitate, raportat la suprafața de teren, indicatorii urbanistici conform certificatului de urbanism precum și a cerințelor impuse de I.S.U. privitoare la căile de evacuare.
Astfel, având în vedere standardele de cost, la o capacitate de aproximativ 33.000 de locuri, se estimează un cost de aproximativ 90-100 milioane Euro.
Precizăm faptul că până la execuția efectivă a lucrărilor trebuie parcurse o serie de etape, respectiv întocmirea și aprobarea studiului de fezabilitate, emiterea unei hotărări de guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, finalizarea procedurii de achiziție publică de proiectare și execuție (soluționarea eventualelor contestații), întocmirea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire. După emiterea ordinului de începere a lucrărilor de execuție estimăm un termen de finalizare de 18-24 luni”, a declarat Adrian Cefalan, pentru Digi Sport.