România a înregistrat în ultimele 24 de ore un record absolut de noi cazuri de coronavirus. 555 de cazuri noi și 18 de decese au fost raportate după efectuarea a 13.147 de teste. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți. Până la aceasta dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.
România traversează o perioadă dificilă din punctul de vedere sănătății publice. Autoritățile au raportat cel mai mare număr de noi cazuri de îmbolnăviri, număr care a depășit și „vârfurile” din timpul stării de urgență.
Este vorba de cel mai mare număr de îmbolnăviri în România. Recordul de cazuri noi fusese înregistrat în plină pandemie, pe 11 aprilie, 523 de cazuri.
„Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienţi vindecaţi şi 1.485 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare.
Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbaţi şi 12 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Bucureşti, Prahova, Sălaj, Suceava şi Vâlcea.
Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 7 decese la persoane de peste 80 de ani.
Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire”, conform raportului transmis miercuri.
La ATI, în acest moment, sunt internaţi 237 de pacienţi.
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 796.484 de teste”, se arată în comunicatul celor de la Grupul de Comunicare Strategică.
Autoritățile fac un apel către populație, după ce numărul cazurilor de infectări nu doar că se menține ridicat, dar este în continuă creștere:
„Încurajam la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate”, se arată în comunicatul GDS.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, la Constanţa, că populația trebuie să respecte regulile:
„(…) şi chiar dacă nu avem o formă legislativă în acest moment, internarea în spital, tratarea pentru cei asimptomatici până la cele zece zile, pentru cei asimptomatici pozitiv încă patru zile la externare. Trebuie să respectăm aceleaşi reguli pe care le-am respectat şi până acum”, a declarat Nelu Tătaru.
Ministrul Sănătății a vorbit și despre cei care pleacă în concedii și vacanțe, dar și despre redeschiderea restaurantelor:
„Există această posibilitate (a transmiterii virusului pe litoral, n.r.). Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanţări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecţie Covid începe din a doua până în a zecea zi.
(…) Tinerii se pot distra în condiţiile şi în normele pe care le-am stabilit cu cei de la HoReCa. Am stabilit nişte norme de desfăşurare şi funcţionare atât a plajelor, teraselor, cât şi a hotelurilor.
Se discută această problemă, avem o comisie comună făcută de INSP, Ministerul Sănătăţii şi cei de la HoReCa, urmând ca în zilele următoare să avem final stabilie nişte norme. Dar în funcţie de evoluţia pe care o avem în acest moment la nivel naţional şi pe care o vom avea şi zilele următoare, stabilim dacă mai devreme sau pe 15 vom avea această relaxare”, a mai explicat Nelu Tătaru.
Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, avertizează că luna august poate să fie una teribil de grea.
„Dacă mergem după scenariul de 1.1, făcut de dl. Valentin Pârvu, și ne gândim că acest număr bazal se va menține, practic, în jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de infecții noi pe zi, ceea ce va însemna o corespondență în Terapia Intensivă de peste 500 de cazuri. Aceasta este o situație pe care sistemul ar trebui să o poată gestiona. Dar, ne putem pune întrebarea, dacă această situație va persista, ce se va întâmpla în septembrie? Chiar dacă se menține un număr bazal de reproducere, să zicem, relativ stabil, în timp numărul de cazuri în ATI va crește”, a afirmat medicul Emilian Popovici.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER