Dumitru Dragomir e victima mafiei imobiliare într-un dosar cu prejudiciu de 6 milioane de euro! Samsarii de terenuri, rude cu prezicătoarele Maria Câmpina și Brățara, l-au „țepuit” grav pe fostul șef al LPF
Dumitru Dramoir se află într-o situație extrem de delicată. Fostul șef LPF a luat un ansamblu rezidențial din centrul Capitalei, însă nu știa că anteriorul cumpărător falsificase actele terenului.
Dumitru Dragomir, furios pe cei care au falsificat actele terenului său: „Vinovații să plătească!”
Dumitru Dragomir, fostul șef LPF, și fiul său au luat un ansamblu rezidențial din apropierea Parcului Herăstrău, însă cei doi s-au izbit de o mare problemă.
„Acesta este unul dintre terenurile care aparține Primăriei Capitalei și care a fost vândut ilegal cu acte falsificate familiei lui Dumitru Dragomir. Între timp, aici a fost construit un ansamblu rezidențial de lux”.
Potrivit site-urilor aferente, un astfel de apartament ar costa aproximativ 300.000 de euro. Înainte ca terenul să ajungă în posesia lui Dumitru Dragomir, acesta a mai fost vândut înainte, iar actele ar fi fost falsificate. Anchetatorii au început deja cercetările și au anunțat că suspecții ar putea fi din grupările interlope Stimabil și Buză. Fostul șef LPF nu știa că actele au fost falsificate și a avut o reacție dură când a aflat. Dumitru Dragomir crede că făptașii ar trebui prinși.
„Nu am știut. Am fost la notar, actele în regulă, am dat 1,5 milioane de euro pe el… Vinovații să plătească”, a declarat Dumitru Dragomir.
IGPR, noi detalii despre suspecți: „Persoanele cercetate ar fi obținut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro”
Pandeluș Leonard, cunoscut sub numele de Stimabil, a fost dus de mascați la audieri, în timp ce polițiștii de la Investigații Economice i-ar fi percheziționat deja vila din apropierea Parcului Bazilescu.
În ultimii 5 ani, 18 terenuri ar fi fost vândute pe baza unor acte false. Prin urmare, 14 oameni sunt considerații ca fiind suspecți pentru fals în înscrisuri oficiale, înșelăciune, uz fals și fals în declarații. Politeiștii vor hotărî dacă va fi nevoie să cerceteze și la birourile notariale.
- Prejudiciul creat este mai mare de 6 milioane de euro.
„Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, începând cu anul 2018, în municipiul București, mai multe persoane ar fi efectuat tranzacții succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile – terenuri aflate în patrimoniul unei instituții publice (respectiv al unui consiliu), prin utilizarea unor sentințe judecătorești definitive și irevocabile falsificate, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că „proprietarii” inițiali ar fi dobândit imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani. Prin activitatea infracțională desfășurată, persoanele cercetate ar fi obținut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro. În cadrul activităților desfășurate, se urmărește și descoperirea de bunuri, în vederea luării măsurilor asigurătorii de recuperare a prejudiciului”, se arată în comunicatul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).