După 14 ani, lui Vasile Avram i se arată ușa. 102 cluburi, gata să-l înlăture din fruntea AMFB. Reacția lui Avram
Fostul candidat la funcția de președinte al FRF, Vasile Avram, nu are viață ușoară în fruntea Asociației Municipale de Fotbal București. Avram se află de peste 14 ani în postura de conducător al acestei asociații și majoritatea cluburilor afiliate la acest for au hotărât să îi ceară în mod oficial convocarea de urgență a Adunării generale extraordinare. Conform statutului, aceasta poate avea loc oricând dacă este nevoie.
Pentru că în alte ocazii în care cluburile au încercat să ceară socoteală conducerii, acestea s-au lovit de niște obstacole desprinse parcă din scenele lui Caragiale, precum încuierea ușii de la AMFB de către secretară sau fuga pe geam, prin spatele clădirii a directorului de competiții, săptămâna aceasta președintele AMFB a primit o notificare din partea cluburilor prin intermediul unui executor judecătoresc. 102 cluburi din 135 solicită întrunirea Adunării Generale pentru a alege un nou președinte. Interesant e că actualul șef al AMFB tocmai ce a fost ales cu un nou mandat în această funcție, dar opozanții lui susțin că totul a fost o făcătură.
Secretara de la AMFB a rămas „mască” la apariția executorului judecătoresc
„Pozițiile de conducere ale AMFB sunt vacante”
„Mandatul lui Avram îi expirase anul trecut. Ulterior, conducerea AMFB a convocat Adunarea Generală fără să notifice membrii în scris și fără să le dea termen pentru completarea ordinii de zi. Ideea a fost să nu se cunoască exact ce se votează. Nimeni nu a știut că se va vota alegerea președintelui. Judecătoria i-a respins actul final elaborat după acea Adunare generală pe care el dorea să-l înscrie în registrul Special al Asociaților și Fundațiilor. I-a fost respinsă încrierea pentru că nu a putut dovedi că a convocat Adunarea Generală în scris, așa cum scrie în statut. Decizia a rămas definitivă la începutul lunii octombrie. Ce înseamnă neînscrierea Adunării Generale în Registru? Că ea nu produce efecte! Prin urmare, pozițiile de conducere ale AMFB sunt în acest moment vacante”, susține Claudiu Baboia, reprezentant al cluburilor care îl contestă pe președintele AMFB.
Sunt cele mai mari taxe pentru echipe din țară, majoritatea mai mari decât cele percepute de FRF. Avram ezită să facă adunare generală, dacă ar strânge toți oamenii la loc ar bubui sala. Sunt echipe care nu sunt membre, dar care au platit taxe la AMFB. Ce s-a întâmplat cu banii lor?
Claudiu Baboia, reprezentant al cluburilor AMFB
Baboia avertizează că în situația actuală, actuala conducere nu mai poate angaja Asociația în toate raporturile juridice, iar asta ar însemna, conform opiniei lui, că în cazul unor contracte păguboase, conducerea poate răspunde patrimonial direct.
Opozanții lui Vasile Avram îl mai acuză pe acesta că anual cheltuie „nejustificat” peste 700.000 lei. Contactat de ProSport să își exprime opinia față de aceste acuzații, președintele AMFB a refuzat, dorind însă facă doar precizarea următoare: „Nu comentez altceva decât că pe acest Claudiu Baboia, care a fost un arbitru de Liga a II-a, eu l-am angajat la AMFB. Și pe el și pe tatăl lui”.
Claudiu Baboia și Marian Mihail, doi dintre reprezentanții cluburilor care nu-l mai doresc pe Vasile Avram în fruntea AMFB:
Decizia Judecătoriei:
Și la apel, TBM a menținut decizia Judecătoriei sector 3
Cele 102 cluburi ale Asociației cer revocarea din funcție a lui Vasile Avram, din moment ce Judecătoria sector 3 nu a validat „noua” conducere pentru că nu s-ar fi respectat statutul: