„Sunt o persoană fermă. Vă rog să mă puneți în contact cu Postolache, să-mi dați numărul lui de telefon să-l sun și să mă văd cu el. Nu doar vom încerca să facem ceva, vom și face!”, spunea atunci Burleanu. Era primul oficial din fotbal care trata altfel decât cu ignoranță cazul lui Marius Postolache, jucătorul de Liga 1 respins de sistemul mafiot, după ce a rupt legea tăcerii în privința Mafiei Pariurilor în ancheta demarată de ProSport.
La numai o săptămână distanță, Burleanu avea să se întâlnească și să vorbească între patru ochi cu fostul jucător al Voinței SIbiu. „Vreau să vorbesc și cu jurnaliștii ProSport pentru mai multe detalii. Trebuie să vedem cum putem să-l ajutăm pe Marius, un fost fotbalist care acum lucrează într-o fabrică. (…) Întâlnirea cu Marius m-a acaparat foarte mult, a fost emoționantă. Vorbim de o persoană care a trecut prin multe. M-a marcat și m-a impresionat. (…) Să vedem cum îl putem ajuta pe Marius”, declara Burleanu după discuția purtată cu Postolache.
Astăzi, 14 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, președintele FRF a dezvăluit că forul fotbalistic pe care îl conduce încurajează eventualele denunțuri din fotbalul românesc. Mai mult, persoanele care vor ajuta la deconspirarea cazurilor de corupție vor intra într-un program special al Federației și vor beneficia de anumite răsplăți. „Vrem să găsim o formulă concretă de recompensare a jucătorilor și jucătoarelor care ne ajută în acest demers de a deconspira meciurile trucate. Primul care va beneficia de asta va fi Marius Postolache”, a spus Răzvan Burleanu, conducătorul FRF.
„Avem idei, le vom implementa în perioada următoare”
În cadrul congresului UEFA de la Astana, Alina Stețenko, antrenoare de fotbal feminin din Republica Moldova, a fost premiată pentru refuzul ei de a participa la trucarea unui meci. Mărturia ei a dus la o anchetă în care au fost condamnați sau suspendați mai mulți oameni. Acesta este contextul în care Răzvan Burleanu a demarat propria anchetă, după ce ProSport i-a atras atenția asupra lui Marius Postolache, fost jucător al Voinței Sibiu, care a recunoscut faptul că într-unul dintre cantonamentele din Antalya, echipa a jucat în meciuri considerate a fi „blaturi”. Subiect tabu în fotbalul românesc, mărturia lui Postolache a trecut pe lângă fostul președinte al FRF, Mircea Sandu. La insistențele ProSport, Răzvan Burleanu s-a întâlnit cu Postolache, iar rezultatul a venit o lună mai târziu: „Avem idei legate de modul în care îi putem ajuta pe cei care ajută la combaterea trucării meciurilor. Le vom implementa în perioada imediat următoare”, a conchis Burleanu în cadrul aceleiași conferințe de presă de astăzi.
Pentru deconspirarea blaturilor se va ocupa Departamentul de Integritate al FRF. Angajații trebuie să fie neapărat full time, nu part time. Nu poți să fii integru până la 12:00 și apoi să renunți la acest profil Răzvan Burleanu, președinte Federația Română de Fotbal
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (ProSport)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER