EXCLUSIV | Colonelul Talpan, după ce Curtea de Apel l-a obligat pe Becali să renunțe la numele „Steaua”: „Unele persoane din club și minister mi-au pus piedici”. Printre acuzați, Boroi. Becali a încercat să strecoare în instanță un Raport din 1998 care făcea referire la un act din 2000! ACTE

Victoria obținută de CSA Steaua la Curtea de Apel contra FCSB și a lui Gigi Becali, instanța obligându-l pe ultimul să elimine cuvântul „Steaua” din denumirea clubului de fotbal, este urmată de o reacție surprinzătoare și foarte dură a colonelului Florin Talpan, juristul care l-a învins pe latifundiar, din nou, în Justiție. 
Într-o luare de poziție pe care acesta o aduce la cunoștința publicului prin intermediul ProSport, Talpan afirmă că a fost singur, în acești ani, în lupta cu Gigi Becali și că atât conducerea CSA Steaua, cât și MApN nu numai că nu l-a susținut, dar chiar, în unele cazuri, i-a pus bețe în roate!

Mărturia lui Talpan se suprapune, în acest moment, cu cea a fostului comandant al CSA Steaua, colonelul Laurențiu Roșu, al cărui raport din 2001, stopat de șefii de atunci ai MApN, arăta spre generali și colonei din Armată care trădaseră interesele statului pentru a-i sprijini pe Viorel Păunescu și Gigi Becali în operațiunea de preluare a echipei de fotbal. Documentul a fost prezentat de ProSport, în exclusivitate, aici.

Un alt element interesant dezvăluit de Talpan este acela că FCSB s-a apărat, la Curtea de Apel, cu acte false! Conform juristului, oamenii lui Gigi Becali au încercat să introducă, drept probă, un Raport din 1998 care făcea referire la o Ordonanță emisă doi ani mai târziu, în 2000!


După cum se poate vedea, în actul depus în instanță de oamenii lui Becali, Statutul AFC Steaua a fost înregistrat în 1998, dar face referire la o Ordonanță din 2000!

Iată punctul de vedere al colonelului Florin Talpan, așa cum a fost el remis ProSport:

Este o victorie binemeritată. Am muncit foarte mult pentru a câștiga acest dosar. Sunt mulțumit că instanța a ținut cont de toate probele depuse la dosarul cauzei care duceau în mod evident la concluzia că există un singur club Steaua București și acesta este Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Nu pot exista mai multe cluburi cu denumirea Steaua București sau Steaua. Nu am avut lângă mine niciun sprijin din partea fostei conduceri a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, nici a actualei conduceri a clubului, și nici a Ministerului Apărării Naționale. Din contra, unele persoane, cu funcții de conducere, mi-au pus piedici în apărarea intereselor instituției statului Clubul Sportiv al Armatei Steaua București în demersurile legale. Cu toate acestea, deși încă nu voi numi aceste persoane care mi-au pus piedici, ministrul și conducerea Ministerului le cunoaște foarte bine din multitudinea de memorii pe care le-am înaintat atât ministrului, cât și structurilor abilitate din cadrul Ministerului Apărării Naționale și împotriva cărora nu a fost luată nici până în prezent nicio măsură. Sper ca noul ministru al Apărării să dispună măsuri împotriva tuturor celor care se fac responsabili. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost și sunt alături de mine în demersul meu de a conserva brandul Steaua București, care aparține exclusiv Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, cel care l-a creat și l-a dezvoltat și sub egida căruia s-au obținut performanțe interne și internaționale deosebite.

Pentru cei care îmi critică munca: le spun că mi-am făcut datoria și am încercat să nu dezamăgesc milioane de suporteri steliști. Pot să-i asigur pe aceștia că pot face mult mai mult pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua dacă aș avea posibilitatea să mă implic mai mult la nivel de conducere. Sper ca noul ministru al apărării naționale să-mi aprecieze măcar de acum încolo munca și să fie alături de mine în demersurile viitoare, pentru a apăra acest bun național al statului român. Brandul Steaua București este un bun național, include denumirea Steaua București și Steaua, precum și toate siglele utilizate, de-a lungul timpului, de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Steaua este un brand notoriu românesc, 100% de stat, cu un palmares invidiat de oricare dintre cluburile din lume la toate secțiile sportive. Suntem prea concentrați pe noi înșine pentru a renunța la drepturile obținute de părinții noștri și la moștenirea copiilor noștri. Există, într-adevăr, o legătură puternică între CSA Steaua și MapN: lupta pentru dreptate și pentru drepturi. Unii o fac pe calea războiului, alții o fac pe calea judiciară.

George Becali a încercat să preia în mod fraudulos echipa de fotbal ținând o ședință a Adunării Generale a Asociației și supunând la vot o presupusă înființare de către Asociație a unei Societăți Comerciale, pentru a produce dividende, când, de fapt, singurul scop era înființarea unei societăți în care acesta să dețină tot controlul și, practic, săși însușească întreaga echipă de fotbal și numele Steaua București. Faptul că acest lucru s-a și întâmplat, prin înlăturarea ca acționar a Asociației din cadrul Societății Comerciale, urmată în scurt timp și de preluarea acțiunilor de către George Becali, arată reaua sa credință la înființarea Societății Comerciale.

Pârâta intimată, SC FC Steaua București SA, a încercat să inducă în eroare instanțele de judecată depunând la dosarul cauzei înscrisuri pe care nu au putut să le prezinte, la solicitarea instanței, în original, în opinia mea fiind false. De exemplu Raportul 910 din 19 iunie 1998 atașat de intimata pârâtă SC FC Steaua București SA, are atașat un statut al Asociației Fotbal Club Steaua București, care la Art. 2 face trimitere la Ordonanța 26/2000. Cum a fost posibil să se înainteze un Raport în anul 1998 și să se atașeze un Statut cu referire la anul 2000? În plus, pe acel Raport nu există semnătura ministrului Apărării. Există un „Da” și data, 27 iunie, dar nu există semnătura ministrului.


Așa cum se poate vedea în imagine (locul încercuit cu verde),pe actul invocat de societatea lui Gigi Becali cineva a pus ștampila, a scris „Da” și data, dar lipsește semnătura ministrului 

SC FC Steaua București SA nu a primit niciodată palmaresul obținut de CSA Steaua București. În palmares intră victoriile, cupele, trofeele, medaliile, pozițiile în clasamente, fie naționale, fie internaționale, obținute de sportivii, fotbaliști în cazul de față, care știm foarte bine că au câștigat Cupa Campionilor în 1986, Supercupa Europei în 1987 și alte competiții. Aceștia au activat în cadrul CSA Steaua București, palmaresul echipei de fotbal, al CSA Steaua, aparține în exclusivitate, conform legii, CSA Steaua București, făcând parte din patrimoniul acestui club.

FCSB SA și-a însușit pe nedrept acest palmares încă de la înființarea societății. Această stare de fapt a dus la deprecierea aproape iremediabilă a imaginii și blazonului Steaua București atât pe plan intern, cât și internațional, prin acțiunile rușinoase ale fostei conduceri a FCSB SA, dar și ale creditorului George Becali, acțiuni care au culminat cu condamnări penale ale acestora.

Consider că FRF și LPF nu ar fi trebuit să permită ca noua echipă SC FCSB SA să evolueze direct în prima divizie, ca o continuatoare a legendarei Steaua București, ignorând hotărârile irevocabile ale Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2014. Mai mult, nici până în prezent nu au informat UEFA corect, acest for continuând să afișeze SC FCSB SA cu palmaresul care aparține CSA Steaua București. Sper ca ministrul apărării naționale să dispună de urgență măsuri pentru destuirea tuturor celor care se fac vinovați, care au încercat să mușamalizeze problemele foarte grave prezentate de mine. Nu ar fi existat aceste probleme dacă fostul comandant George Boroi și conducerea clubului și unii șefi din cadrul direcției Ministerului Apărării Naționale ar fi respectat prevederile actelor normative în vigoare. Sper ca FRF și LPF să dispună de urgență măsuri”.

 

Publicat: 22 12. 2016, 13:35
Actualizat: 22 12. 2016, 16:47