Instanța de la Tribunalul București care i-a dat câștig de cauză lui Gigi Becali în procesul cu Armata a ignorat o serie de acte care demonstrau că FCSB n-a avut niciodată acordul MApN pentru a folosi numele „Steaua București”. Acuzația îi aparține lui Florin Talpan, colonelul de justiție care reprezintă Clubul Sportiv al Armatei Steaua în procesul cu societatea latifundiarului. Judecătoarea de la Tribunalul București a omis, printre altele, actele care arată că:
> Gigi Becali a înscris o „clonă” la Registrul Comerțului după o societate de drept public, lucru strict interzis de lege;
> nu există niciun document care să ateste că MApN a fost vreodată de acord cu înregistrarea actualei denumiri a clubului lui Becali;
> Armata n-a transferat și nici nu a renunțat vreodată la numele sau la semnul care face obiectul mărcii „Steaua București”;
> nu există semnătura ministrului Apărării pe documentele Asociației non-profit constituite inițial de Păunescu și Becali.
Conflict de interese trecut cu vederea de instanță
Concluziile scrise depuse de CSA Steaua București, spune Florin Talpan, au fost trecute cu vederea de judecătoare: „Sunt absolut surprins de faptul că instanța n-a luat act de aceste dovezi clare, dincolo de orice dubiu”.
Lucrurile nu se opresc aici, conform avocatului CSA Steaua. Acesta afirmă, nici mai mult, nici mai puțin, că apărătorul lui Gigi Becali a sustras documente confidențiale pe când reprezenta clubul Armatei și pe care le-a folosit acum împotriva fostului său angajator în instanță! „Instanța nu a ținut cont și de un alt lucru foarte important. La termenul din data de 3 februarie, am depus niște note scrise prin care am adus la cunoștința instanței faptul că există conflict de interese în cazul domnului Radu Enache, care este avocatul FCSB-ului după ce a lucrat la CSA Steaua ca jurist, apoi la AFC Steaua. Apărătorul pârâtei, Radu Enache, a fost angajatul reclamantei timp de mai mulți ani, apărând drepturile și interesele acesteia timp îndelungat. Domnul Radu Enache se află în conflict de interese cu instituția noastră și cu MApN, reprezentând partea adversă după ce a fost apărătorul nostru. În calitate de jurist al CSA Steaua, acesta a avut acces la date și documente confidențiale, iar ulterior, lucrând cu pârâta, a împărtășit aceste informații fără a avea încuviințarea prealabilă și expresă din partea noastră. Mai mult decât atât, domnul Radu Enache a depus la dosar înscrisuri aparținând CSA Steaua și la care doar acesta a avut acces. Documentele la care facem referire nu au fost făcute publice anterior. Un fapt extrem de grav. Instanța n-a ținut cont nici de această sesizare„, acuză Talpan.
„Este clar că vom face recurs, mergem până în pânzele albe, dacă este nevoie”, declară colonelul pentru ProSport. Gigi Becali a stârnit ostilitatea ofițerilor din Armată pentru că ar fi avut, în toată această perioadă, un comportament dublicitar și viclean: „În timp ce se întâlnea cu domnul ministru și declara public că speră să se ajungă la un consens, domnul Becali își trimitea oamenii pe ascuns la OSIM să înregistreze noi sigle și denumiri ale clubului”.
Reprezentantul CSA Steaua a făcut public și un apel: „În calitate de șef al Compartimentului Juridic al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, adresez mass-media rugămintea să nu mai folosească, în informațiile pe care le transmite către public despre FCSB SA, denumirea Steaua București sau Steaua. Am această rugăminte deoarece se încalcă dreptul la marcă al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, conform certificatelor de înregistrare emise de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci și decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție numărul 3425 pronunțată la data de 3 decembrie 2014″.
Documentele:
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER