Asociația „Salvați Steaua” se pregătește de proces! Fanii vor să arate că echipa lui Gigi Becali este continuatoarea formației care a câștigat Cupa Campionilor Europeni | FOTO

Pare o poveste fără sfârșit. A apărut un nou front de luptă, de parcă nu erau de ajuns procesele dintre Gigi Becali și Florin Talpan, dar și disputele în care nu sunt implicate FCSB și CSA Steaua. Fanii din asociația „Salvați Steaua” se pregătesc de un proces în care să arate că formația care activează în Liga 1 este adevărata Steaua București.

Asociația „Salvați Steaua” iese din nou la atac și anunță că a început un demers prin care să arate că echipa lui Gigi Becali este gruparea care continuă istoria formației înființate în anul 1947. Fanii se pregătesc de proces, deși în această speță mai sunt pe rol și alte acțiuni. În unele există chiar decizii definitive.

„Așa cum am promis încă de la înființare, în conformitate cu scopul Asociației noastre, am efectuat demersul judiciar la care ne-am angajat, prin formularea unei cerere de intervenție accesorie în sprijinul apărării fostei societăți SC FC Steaua București SA, cerere prin care am supus atenției Curții de Apel București argumentele care ne-au condus și pe noi să considerăm că echipa din Liga I este veritabilă continuatoare a echipe de legendă Steaua București”, se spune într-un comunicat al asociației.

Cine sunt membrii asociației „Salvați Steaua”

„Salvați Steaua” este formată din suporteri FCSB, dar și din foști fotbaliști și antrenori: Emeric Ienei, Ilie Stan, Ion Viorel, Alexandru Bourceanu, Marian Aliuță și Cristian Tănase  sunt membri de onoare ai asociație înființate de liderul „Peluzei Nord” FCSB, Gheorghe Mustață, și de avocatul Virgil Boglea.

Cei care conduc asociația nu sunt la prima acțiune de acest gen. Acum câteva luni au transmis o solicitare Ministerului Apărării Naționale prin care încercau să afle „adevărul despre actele ascunse publicului”, cu privire la istoria clubului.

Printre informațiile cerute de Asociația „Salvați Steaua” se numără modalitatea prin care Asociația Centrală a Armatei a dobândit personalitate juridică, în anul 1947,dar și documentul prin care, în aprilie 1998, secția de fotbal a CSA a fost transferată către „Asociația Fotbal Club Steaua București”.

Publicat: 15 11. 2020, 20:10