FCSB chiar e la mâna CSA: „Stadionul este făcut din bani publici, dar cei de la Steaua decid cine joacă aici”

fcsb la mana csa stadion ghencea steaua

Recepția Complexului Sportiv Steaua a avut loc vineri seara, în prezența mai multor personalități politice, dar și sportive. Gică Popescu, în calitate de consilier al Guvernului în proiectul Euro 2020, a anunțat că pe stadionul din Ghencea va juca Steaua, echipa din Liga 3, și o altă formație poate activa aici doar cu acordul factorilor de decizie ai Armatei.

Fanii FCSB, echipa din Liga 1 patronată de Gigi Becali, au anunțat oficial că vor ca trupa pregătită de Toni Petrea să activeze pe noua arenă din Ghencea.

Totuși, comandantul CSA Steaua, Mădălin Hîncu, a dat de înțeles că FCSB nu ar putea evolua pe acest stadion în condițiile în care există litigii între cele două părți.

„Sunt convins că cei de la Steaua își vor face o echipă puternică, vor ajunge în Liga 1 și în cupele europene.

E un proiect fantastic, un pas înainte pentru România. Chiar dacă stadionul este făcut din bani publici, cei de la Steaua vor decide cine va juca aici” a spus Gică Popescu.

Ce spunea comandantul CSA Steaua, Mădălin Hîncu, despre FCSB

„Nu e neapărat o strategie. Problema se pune că poate veni din partea oricui o solicitare și să nu ai poziții libere. O altă variantă poate să fie să nu respecți legea, să fie un litigiu între tine și firma respectivă sau societatea respectivă și atunci să nu poți să onorezi solicitarea respectivă. Categoric, poți refuzaspunea Mădălin Hîncu.

Stadionul Steaua

  • Este cel mai mare din cele trei stadioane realizate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) în Bucureşti cu o capacitate totală de 31.254 de locuri pentru spectatori şi o suprafaţă desfăşurată de 82.000 de metri pătraţi.
    A fost construit în mai puţin de doi ani (22 de luni), iar acum a fost demarat procesul de recepţie la terminarea lucrărilor, proces care se va încheia după parcurgerea tuturor etapelor legale.
    Valoarea construcţiei este de aproximativ 78 de milioane de euro.
    Complexul Sportiv Steaua are aproximativ 800 de încăperi, între care 9 săli de antrenament, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), spaţii pentru Muzeul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti o zona de presă şi sky-box-ul în partea superioară a Tribunei 1, care respectă standardele UEFA şi FIFA, o zonă de promenadă destinată publicului.
    Stadionul va fi prevăzut şi cu alte spaţii precum magazine, restaurante sau cafenele pentru public. Acest complex sportiv va putea fi omologat de beneficiar ca fiind o arenă de categoria UEFA 4.
    Suprafaţa de teren are dimensiunile standard (lungime de 105 metri şi o lăţime de 68 metri) şi este prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă
Publicat: 28 11. 2020, 10:33
Actualizat: 28 11. 2020, 11:18