FCSB și Rapid au primit interzis pe stadionul ”Arcul de Triumf”. „Trebuia să ne ceară acceptul înainte să se laude!”

FCSB și Rapid Bucuerești au interzis pe stadionul ”Arcul de Triumf”, iar anunțul a fost făcut de Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Alin Petrache a fost cel care a insistat pentru ca stadionul ”Arcul de Triumf” să fie inclus în proiectul arenelor eligibile pentru Campionatul European care urma să aibă loc în vara anului 2020 și care a fost amânat pentru 2021, iar acum anunță că nu a fost contactat de nicio echipă de fotbal pentru închirierea stadionului. Mai mult, Alin Petrache a lăsat să se înțeleagă că șansele ca o echip de fotbal să joace acolo sunt mici.

FCSB și Rapid au primit interzis pe ”Arcul de Triumf” de la Alin Petrache

Am văzut prin presă că FCSB și Rapid se bat care să joace pe stadionul Arcul de Triumf, dar pe noi nu ne-a căutat și nu a întrebat nimeni nimic. Nu am discutat nici cu domnul Becali, nici cu altcineva. Mă întrebați cât ar fi chiria pentru o echipă de fotbal, dar nu știu răspunsul, nu ne-am gândit. Noi vrem un stadion de rugby, pe care să joace toate echipele noastre naționale și pe care să putem organiza meciurile importante ale cluburilor, din campionat, din cupă, din competițiile europene…

Cred că cei de la fotbal au ars etapele, pentru că trebuiau să ne ceară nouă acceptul înainte să se laude că vor juca pe această arenă. Din punctul meu de vedere, stadionul este unul de rugby, un proiect la care am lucrat din greu, nu știu dacă vor putea să intre alte sporturi aici. Asta rămâne de văzut. 

Lucrările la noua arenă au ajuns la peste 80%, mai sunt de făcut finisajele. Cred că va fi finalizată construcția în lunile următoare și vom putea juca acolo în această toamnă. Noi avem sediul federației chiar lângă stadion, așa că merg în fiecare zi să văd cum mai evoluează proiectul. Pot zice că e ca Făt-Frumos, crește în fiecare zi și se mai adaugă câte ceva. Este proiectul meu de suflet, cel cu care am candidat la președinția federației, și sunt mândru că o să putem oferi rugbiștilor de astăzi un stadion modern, chiar pe locul unde s-a jucat prima dată rugby în țara noastră.

La începutul anilor 1900, ‘La Șosea’ s-a născut acest sport în România, odată cu studenții care s-au întors din Franța și au adus rugby-ul cu ei. Vom face și un muzeu al rugby-ului, am început să luăm legătura cu foști sportivi, familiile lor, fani și colecționari, pentru a strânge tricouri, ghete, medalii și alte obiecte importante pentru istoria rugby-ului românesc. Știm că sunt atașați de ele, dar vrem să le expunem în acest muzeu, care să devină un punct de referință pentru turiști și iubitorii de sport.

Noua arenă va avea aproape 8.000 de locuri și vrem să batem recordul de la meciul cu Uruguay, din 2010, când au fost în tribune în jur de 6.500 de spectatori. Cartierul de aici emană rugby și nu cred că nu va fi o problemă să jucăm cu tribunele pline la fiecare meci. Vreau să se creeze o emulație la fel de mare ca la deschiderea Arenei Naționale, când au venit mulți iubitori de sport și mulți copii să vada stadionul. Noi, la rugby, lucrăm cu cele 8 euroregiuni ale țării și am vrea, în anii următori, să avem în fiecare dintre ele câte o arenă de 8-10.000 de locuri. Cele de 30-40.000 de locuri sunt prea mari, nu mai vine lumea la stadion nici pentru fotbal, poate doar la meciurile echipelor naționale sau la întâlnirile cu adversari de renume. Nu vedeți că Cluj Arena se umple doar la Untold? Vrem să aducem din nou lumea la stadion, să creăm o afacere și un fenomen social”, a declarat Alin Petrache pentru Sport.ro. 

Publicat: 13 05. 2020, 15:09
Actualizat: 13 05. 2020, 15:24