„Fie-i pușcăria cât mai lungă!”. Un dublu campion al României cu Steaua îl face praf pe „atotstivuitorul” Borcea
Mario Agiu (59 de ani), fost fotbalist la Steaua și Rapid, a reacționat vehement pe pagina personală de facebook, după ce poveștile de dragoste ale „autostivuitorului” Cristi Borcea, fostul șef de la Dinamo, au ținut capul de afiș al televiziunilor în ultimele săptămâni.
Fostul fundaș central, care a adunat 330 de meciuri în prima divizie a fotbalului românesc și 10 în cupele europene, cucerind de două ori titlul cu Steaua, dar și o Cupă a României cu aceeași echipă, e nemulțumit de felul în care viața controversată a lui Cristi Borcea a devenit unul dintre cele mai discutate subiecte în ultimele săptămâni. Agiu a postat un mesaj dur pe facebook, unul în care critică atitudinea televizionilor, care s-au grăbit să transforme subiectul „Borcea-Perinel-Vidican” într-o poveste dezbătută de dimineața și până seara.
„Mizerie românească! Asistăm de câteva zile la posturile TV la un bilanț sexual al „autostivuitorului” Borcea, fie-i pușcăria cât mai lungă! Este o lipsă de respect față de noi, cei care suntem obligați să asistăm la enumerarea curvelor ce au trecut prin patul lui Borcea, la interviuri luate acestora, în care își exprimă „total și dezinteresat” dragostea față de atotstivuitorul lor. Am ajuns la concluzia că trăiesc într-o țară străină mie și altora ca mine, în care prostia, delațiunea, promovarea non-valorilor, jigodismul, trădarea și multe altele sunt „calități” necesare supraviețuirii indecente în acest loc uitat de civilizație. ÎMI ESTE RUȘINE CĂ‚…”, este mesajul postat de dublul campion al României la fotbal.
CINE ESTE MARIO AGIU
Ajuns la 59 de ani, Mario Agiu a fost, după terminarea carierei de fotbalist, observator din partea LPF la meciurile din Liga 1, iar în prezent lucrează la o firmă de asigurări. A crescut la juniorii Stelei, dar a debutat în prima ligă în tricoul Olimpiei Satu Mare, într-un meci cu CSM Râmnicu Vâlcea. S-a întors apoi în Ghencea, unde, între 1975 și 1981, a obținut cele mai importante performanțe ale carierei: două titluri de campion ale României (1975-1976 și 1977-1978) și o Cupă (1976). A ajuns apoi la Rapid, în 1984, nu înainte de a juca timp de trei sezoane în tricoul lui CS Târgoviște, și a pus capăt carierei în 1990, după ce a evoluat timp de trei sezoane la Oțelul Galați. A strâns 336 de meciuri și 35 de meciuri în Liga 1, bifând și 10 meciuri în cupele europene.