FRF (Federația Română de Fotbal) a anunțat că formatul Cupei României se schimbă începând cu sezonul 2022 – 2022.
Federația Română de Fotbal și-a dorit ca formatul Cupei României să fie mult mai atractiv pentru spectatori și telespectatori și a decis să schimbe structura începând cu sezonul 2022 – 2023.
Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat în ședința care a avut loc pe 18 mai noua structură a Cupei României.
Modificările efectuate în Cupa Românniei au fost făcute cu ajutorul partenerului Hypercube, care a remodelat și competițiile europene, inclusiv UCL, iar scopul este de a crește numărul de spectatori, a audiențelor TV și, implicit, a veniturilor din sponsorizări.
Și premiile totale au crescut cu 50% mai mult decât la ediția precedentă, iar Federația Română de Fotbal va pune la bătaie nu mai puți de 1,2 milioane de euro plus TVA.
Iată care sunt principalele modificări:
„Astăzi marcăm două momente extrem de importante pentru Cupa României. În primul rând, un nou format competițional, mai dinamic și mult mai atractiv, dar totodată și prezentarea noului sponsor care se alătură FRF.
Ne propunem să fim mai aproape de suporterii tuturor cluburilor din România, indiferent de eșalonul competițional. Denumită «competiția tuturor», Cupa României oferă de astăzi fiecărui club șansa de a câștiga un trofeu național și de a se duela cu cele mai bune în fiecare sezon.
Cupa României reprezintă inima acestui fenomen fermecător. Credem că are un potențial de dezvoltare mult mai mare și ne dorim să devină o competiție de interes în toate fazele sale, care să aducă un număr cât mai mare de spectatori pe stadioane, audiențe TV mai mari, dar și o îmbunătățire a nivelului de joc.
Este un format competițional modern, pe care-l vom întâlni din ce în ce mai des în competițiile intercluburi la nivel european. Acest format pune în valoare regiunile României prin formarea unei faze regionale, păstrează totodată avantajul echipelor din eșaloanele inferioare, cu un ranking mai scăzut, de a juca pe teren propriu în anumite faze, dar propune și un sistem de grupe mai atractiv și mai dinamic, prin creșterea numărului meciurilor tari.
Noul format competițional ne asigură creșterea premiilor totale pentru cluburile participante cu aproximativ 50% chiar din primul sezon, urmând ca din următorul ciclu financiar, 2024-2027, să putem înregistra venituri chiar mai mari!”, a spus Răzvan Burleanu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER