FOTO | Gâlcă a coborât în iarbă. Antrenorul Stelei a făcut spectacol alături de Roșu și Dică
Steaua are antrenori-fotbaliști. La finalul antrenamentului de miercuri dimineață, de la Chatillon, staff-ul lui Costel Gâlcă a disputat o miuță, în care s-au evidențiat antrenorul principal și secunzii săi, Laurențiu Roșu și Nicolae Dică. Dacă ultimul tocmai și-a agățat ghetele în cui, Gâlcă și Roșu nu dau deloc impresia că au renunțat la cariera de fotbalist în urmă cu 8, respectiv 5 ani.
Laurențiu Roșu a driblat tot ce a întâlnit în cale și îl căuta din priviri pe Gâlcă, să-i dea mingea
Roșu a fost golgheter cu 4 reușite
„Principalul” Stelei arată din punct de vedere fizic ca la ultimul său meci în naționala României. Nici nu ai zice că are 42 de ani. Ghidonează la fel de bine mingea cu piciorul stâng, cred că mulți dintre noi și uitaserăm că fostul „închizător” al primei reprezentative folosea același picior ca și Hagi, trage la fel de tare, deposedează exact și protejează mingea la fel de bine. Nu întâmplător, echipa din care făcea el parte (alături de Roșu, Jimenez, Uzunea și încă doi membri ai staff-ului) a câștigat lejer meciul cu formația lui Nicolae Dică și a lui Fane Preda. „Verzii” lui Gâlcă au învins cu 8-6, principalul Stelei punctând de două ori iar Roșu de 4 ori. De partea cealaltă, Dică a înscris și el de două ori.
Noul preparator fizic al Stelei, Julian Jimenez a încercat să-l sperie pe Dică prin astfel de alunecări. Cel poreclit „Spania” nu prea le are cu mingea, dar e un băiat simpatic, politicos și mereu cu zâmbetul pe buze
După meci, ambele echipe au uitat de certurile din teren și s-au lăsați fotografiați de cei prezenți
Stațiunea în care stau steliștii a făcut parte din Giro d”Italia, în multe dintre ediții
- Eddie Merckx, cel mai mare ciclist din istorie, a câștigat o etapă în Saint Vincent, din 1968
Steliștii sunt încântați de aceea ce au găsit în orășelul montan Saint Vincent. Liniștea perfectă pentru pregătirea noului sezon și condiții de lux. Reproșurile nu-și au rostul. „Comune” din Valea Aosta e la o altitudine de 575 metri, aerul e tare și în această perioadă străzile nu sunt pline de turiști, pentru că sezonul începe abia de luna viitoare. Conform ultimului recesământ făcut aici, cel din 2006, Saint-Vincent numără până în 5000 de locuitori. Stațiunea are două cazinouri și foarte multe pub-uri frecventate vara de britanici.
Miguel Poblet în Saint Vincent, unul dintre cicliștii care au câștigat două etape ale Giro d’Italia în ediția din 1960
Localnicii sunt mândri de faptul că, de foarte multe ori, micuța lor urbe a găzduit etape importante din Giro d”Italia, unul dintre cele mai importante trei mari tururi clicliste ale lumii, al doilea ca vechime de pe continentul european. Cel mai mare ciclist din toate timpurile, Eddie Merkx a câștigat aici etapa 3 din ediția 1968 a competiției Giro d”Italia.
Meciurile de la Mondial se văd în sistem pay-tv
Prețurile din orășel sunt destul de piperate. Magazinele cu haine sunt destinate celor cu conturi mari, firme celebre de fashion deschizându-și aici shop-uri. În această perioadă, când în Brazilia se desfășoară Campionatul Mondial de fotbal, lumea preferă să privească partidele în pub-uri, unde televiziunea care transmite în Italia toate aceste jocuri, în sistem pay tv, poate fi urmărită în fața unei beri care costă 4-5 euro. O pizza are un preț cuprins între 7 și 16 euro, ceea ce o face foarte populară printre turiștii care nu sunt foarte bogați și vin aici pentru traseele montane și izvoarele minerale.
O trupă ce cercetași care traversează strada pietonală din centrul orașului. La o oră și jumătate de mers cu mașina se află Mont Blanc sau Monte Bianco, cum îi spun italienii. Cel mai înalt vârf din Munții Alpi