FRF a cerut „time-out” în lupta cu Mititelu!** Tribunalul București va da un verdict pe 29 noiembrie

UPDATE Ședința s-a desfășurat până la urmă așa cum fusese stabilit inițial, iar judecătorii Tribunalului București au anunțat la final că vor da un verdict în următoarea înfățișare, pe 29 noiembrie.

 


15:30 Tribunalul București a suspendat temporar ședința în care urmează să se decidă legalitatea funcțieiei de președinte FRF a lui Mircea Sandu.

FRF a cerut amânarea ședinței pentru o altă dată, ca urmare a comunicării făcute ieri de ANST către instanța de fond. Practic, instituția condusă de Carmen Tocală a certificat faptul că, în evidența sa, vechile cluburi, precum CS FC Dinamo ori AFC Steaua București, sunt active și că noile entități sportive înființate de patroni ulterior nu aveau dreptul să participe sau să voteze în cadrul Adunărilor Generale în urmă cărora s-a decis excluderea Universității Craiova. 

Drept urmare, șeful departamentului juridic al FRF,  Adrian Stângaciu, a cerut amânarea ședinței. Judecătorii au respins însă cererea și le-au acordat federalilor doar un răgaz de 15 minute pentru studierea noilor „probe”.

VEZI AICI ACTUL DEPUS IERI DE ANST la Tribunalul București


190 de cluburi nu aveau dreptul de a vota la ultimele două Adunări generale. ANST certifică acest lucru.

Tribunalul București va judeca astăzi procesul în care este pusă sub semnul întrebării legalitatea funcției de președinte FRF a lui Mircea Sandu (foto). Începută acum un an de oficialii celor de la Universitatea Craiova, acțiunea dorește constatarea faptului că Mircea Sandu nu a fost ales legal în funcția de președinte FRF, nici în 2005, nici în 2010. Mai precis, 190 dintre cele 270 de persoane care au votat la cele două adunări nu aveau acest drept.
Ani la rând, cluburile s-au tot mutat de pe o societate pe alta, pentru a scăpa de datorii. Numai că FRF a uitat să facă modificările de nume în registrul sportiv, astfel că printre membrii federației apăreau anul trecut CS FC Dinamo București și AFC Steaua București SA, societăți dispărute de ani buni, aflate în lichidare. În locul lor, la adunările respective au votat societățile actuale care administrează echipele de fotbal, SC Dinamo 1948 SA și SC FC Steaua București SA, fără ca acestea să aibă oficial statut de membru!

„Oficiosul” lui Mititelu, ediție.ro, susține că astfel s-au încălcat prevederile Legii 69/2000, prin care s-a stabilit că dreptul la vot în cadrul federațiilor sportive naționale să aparțină numai cluburilor asociate.

Ilegalitate în acte

Practic, ambele adunări ar deveni nule de drept, exercitarea atribuțiunilor de către Mircea Sandu fiind făcută în afara legii. ANST a comunicat instanței de fond un document prin care această instituție certifică faptul că, în evidența sa, vechile cluburi, precum CS FC Dinamo ori AFC Steaua București, sunt active și că noile entități sportive înființate de patroni ulterior nu aveau dreptul să participe sau să voteze în cadrul Adunărilor Generale.

Publicat: 23 11. 2012, 16:12
Actualizat: 23 11. 2012, 17:56