Numărul stadioanelor din România a început să crească în ultimii ani, dar problemele apar după terminarea lucrărilor. Majoritatea arenelor au probleme în privința modului în care au fost concepute, iar FRF a decis că dea o mână de ajutor. A lansat un „Ghid UEFA pentru stadioane de calitate”, care se adresează arenelor noi, dar și renovării celor vechi.
Sunt prezentați pașii, de la cele mai simple acțiuni precum alegerea arhitectului, până la cunoașterea cadrului legal care permite construcția. Totul este prezentat în cele mai mici detalii, până în punctul în care stadionul poate fi inaugurat. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit despre ce reprezintă cu adevărat „Ghidul UEFA”: „Dezvoltarea infrastructurii fotbalistice reprezintă o prioritate câtă vreme provocările pe care le are în față fotbalul românesc, în evoluția lui către un standard cât mai înalt de performanță, impun îndeplinirea acestui obiectiv atât pentru atingerea rezultatelor sportive, cât și pentru creșterea numărului de practicanți și promovarea fotbalului ca fenomen social. Fotbalul românesc poate completa dezvoltarea reală doar printr-un efort susținut de amplificare a proiectelor de infrastructură, către un nivel de calitate superioară„.
Ghidul va intra în posesia membrilor afiliați FRF, dar va fi pus și la dispoziția statului român. Astfel, se dorește ca stadioanele să fie construite după standarde înalte și, astfel, să fie eliminate toate problemele ce pot apărea în urma finalizării lucrărilor.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER