FRF și LPF, măsuri extrem de dure pentru reluarea Ligii 1. Ce reguli trebuie să respecte jucătorii și câți oameni au voie pe stadion

În Liga 1 nu s-a semnalat niciun caz de Covid-19, iar echipele vor putea începe antrenamentele colective începân de săptămâna viitoare. Astfel, FRF și LPF au emis protocoalele pentru meciurile care vor avea loc în ediția 2019 – 2020 și jucătorii vor fi nevoiți să respecte niște reguli clare.

Fotbaliștii din Liga 1 se află în carantină încă de pe 15 mai, iar înainte să înceapă antrenamentele colective vor trebui să mai facă încă o dată testele pentru a vedea dacă sunt infectați cu noul Covid-19. Mai mult, măsurile luate de FRF și LPF pentru ca meciurile să aibă loc sunt extrem de dure.

Măsuri dure luate de FRF și LPF pentru reluarea Ligii 1

„Faza sesiunilor de antrenament se va face ca și până acum în regim de cantonament închis. Urmează ca LPF să poarte discuții cu Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru o eventuală derogare privind regimul de cantonament în faza sesiunilor de antrenament colectiv.

La momentul reluării competiției, cantonamentul jucătorilor și persoanelor implicate în procesul de pregătire fizică a acestora nu mai este obligatoriu, se arată în documentul emis de Liga Profesionistă de Fotbal, anunță AntenaSport.

Liga 1 se poate relua în weekendul 13-14 iunie

Șansele ca meciurile din sezonul 2019 – 2020 să se reia în weekend-ul 13-14 iunie sunt mari, mai ales că în Liga 1 nu a fost semnalat niciun caz de Covid-19 și protocolul emis de FRF este asemănător cu cel din Bundesliga.

Astfel, stadioanele pe care se vor juca meciurile din Liga 1 vor fi împărțite în 3 zone:

  • ZONA 1 – În incinta stadionului vor avea acces cel mult 79 de persoane.
  • ZONA 2 – În tribunele stadionului vor putea sta maximum 82 de persoane.
  • ZONA 3 – În vecinătatea stadionului este permis accesul a cel mult 57 de persoane.

Persoanele care vor participa la meciurile din Liga 1 vor trece printr-un filtru epidemiologic

Asta nu e tot! Federația Română de Fotbal a decis ca la intrarea în stadion să existe un triaj. „Persoanele implicate în organizarea meciului la stadion (inclusiv presa) vor trece prin filtru epidemiologic (chestionar, termometrizare) înainte de a pătrunde pe stadion. Sunt exceptate delegațiile celor două echipe (jucători, staff tehnic), iar arbitrilor delegați li se va măsura doar temperatura.

Toate persoanele implicate în organizarea meciurilor vor purta măști și își vor dezinfecta cât mai frecvent mâinile. Triajul se aplică zonelor 1 și 2, iar persoanele din zona 3 (exteriorul stadionului) vor respecta recomandările generale de prevenție (distanțare socială, igiena mâinilor, igiena respiratorie”, se arată în protocolul emis de Federaţia Română de Fotbal.

Ce reguli trebuie să respecte jucătorii din Liga 1

Mai mult, jucătorii din Liga 1 vor trebui să respecte un set de reguli foarte strict, iar FRF (Federația Română de Fotbal) le-a pregătit în detaliu.

  • În vestiar, la ajungerea la stadion, vor intra doar jucătorii titulari. Jucătorii de rezervă vor merge direct pe suprafața de joc sau la propriile bănci de rezerve unde vor sta până la ieșirea jucătorilor titulari la “încălzire” (după aceasta vor putea merge la vestiar pentru a se echipa).
  • Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare.
  • Este obligatoriu ca băuturile (energizante, hidratante etc) folosite de jucători, staff, etc să fie puse în sticle personalizate.
  • Se recomandă folosirea dușurilor, la sfârșitul jocurilor, în grupuri mici, păstrându-se distanța de 2 metri între persoane.
  • Jucătorii nu vor mai da mâna cu adversarii și arbitrii ca parte a protocolului premergător startului partidelor.
  • Jucătorii nu vor fi însoțiți de copii la ieșirea de la vestiare.
  • Distanța dintre persoanele de pe banca tehnică de cel puțin un metru trebuie constant menținută. Aceasta va putea fi făcută prin adaugarea lângă banca tehnică, dacă este nevoie, a 8 scaune așezate la respectiva distanță. Astfel, persoanele de pe banca tehnică vor putea lăsa un scaun liber între ele. Atat staff-ul tehnic, medical, cât și jucătorii de rezervă, vor purta măști pe toata durata jocului (prin excepție, antrenorul delegat să ofere indicații tehnice poate să nu poarte mască).
  • Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staffului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de access și a băncii tehnice. Persoanele vinovate de încălcarea prezentelor interdicții, abaterea urmând a fi dovedită prin orice mijloc de probă, vor fi sancționate în conformitate cu prevederile art. 63 alin. 2.3 din Regulamentul Disciplinar la care se va adăuga o penalitate sportivă. Dispozițiile art. 63 alin. 2.6 din Regulamentul Disciplinar al FRF se vor aplica în mod similar.
Publicat: 26 05. 2020, 09:30
Actualizat: 26 05. 2020, 10:01