FRF tolerează traficul de influență!

În timp ce acuzele împotriva lui Florin Prunea se înmulțesc, iar faptul că este învinuit în dosarul "Corupție în fotbal" a devenit oficial, FRF se complace în a ignora cazul.

Realitatea TV a prezentat ieri fragmente dintr-un document emis de DNA încă de la sfârșitul lunii mai. Florin Prunea apare drept "învinuit", iar inculpatul este obligat să respecte mai multe obligații, printre care "să nu își exercite profesia de director în cadrul Federației Române de Fotbal, funcție în exercitarea căreia a săvârșit fapta". În ciuda acestui fapt, FRF a preferat să fie blândă cu angajatul ei. A respectat cererea procurorilor, dar în cel mai pueril mod cu putință: Prunea și-a luat concediu fără plată!
 
A intervenit la comisii
Prunea era bănuit de luare de mită și trafic de influență. Surse judiciare susțin că pentru luarea de mită nu există dovezi suficiente. În schimb, Prunea ar putea ajunge să fie trimis în judecată pentru trafic de influență. Este vorba de intervenții ale oficialului FRF la diferite Comisii federale în scopul schimbării unor decizii în favoarea patronul FC Argeș, Cornel Penescu. Pentru aceasta ar fi primit diverse sume, între 2.000 și 10.000 de dolari. Cum încasarea banilor nu poate fi probată, iar flagrant nu s-a organizat, pe 28 mai s-a emis Ordonanța prin care "împotriva inculpatului Prunea Florian s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru infracțiunea de trafic de influență săvârșită în formă continuată". Cel puțin așa apare în documentul semnat de procurorul șef la DNA Pitești, Nistor Călin (vezi aici documentele).
 
Acuzat și în alte ocazii
Chiar dacă singura acuzație rămâne traficul de influență, este ciudată lipsa de reacție a FRF. Mai ales că Prunea poate fi acuzat în plan uman și de minciună; el susține în continuare că nu e învinuit, deși în documente oficiale ale DNA, așa cum se vede, apare în această calitate. Mai mult cu cât numele lui Prunea, în calitate de Director de Relații Internaționale al FRF a mai fost implicat și în scandalul cu depunctarea Timișoarei, anulată apoi de Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne. Atunci, Prunea a fost acuzat de FC Timișoara că a trimis drept probă echipament de altă culoare decât cel cu care jucau bănățenii.
 
26 de ore a petrecut Prunea în total la DNA în cele patru vizite, pe 14 și 28 mai, respectiv 17 și 18 iunie
 
Vina lui Prunea e greu de probat în justiție, dar e clar că nu mai are ce căuta în lumea sportului. Federația e obligată să facă ceva pentru că ne facem de râs toți!
Gigi Becali, patron Steaua
 
Prunea a mințit atunci când a spus că nu știe în ce calitate a fost chemat la DNA! În fiecare zi aflăm că Federația este din ce în ce mai coruptă!
Marian Iancu, patron FC Timișoara
 
Sistemul îl apără pe domnul Prunea. DNA-ul își face datoria, dar pe mine m-a interesat ce a spus domnul Prunea în plan sportiv, adică faptul că a recunoscut că și-a depășit atribuțiunile și s-a băgat în problemele CCA
Ion Crăciunescu, fost arbitru
 
Banc cu polițiști

N-are voie să părăsească orașul, dar e obligat!
În documentul DNA se dispune "obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul București față de inclupatul Prunea Florian". Totodată însă "pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea inculpatul este obligat (…) să se prezinte la organul de urmărire penală"! Aparent nimic ieșit din comun, doar că "organul" e la Pitești! Adică Prunea e obligat să se prezinte la Pitești, dar să nu părăsească Bucureștiul. Altfel, "măsura va fi înlocuită cu arestul preventiv"!
 
 

 

Publicat: 21 06. 2009, 08:10
Actualizat: 21 06. 2009, 08:43