George Copos a fost patronul care a dus Rapidul până în „sferturile” Cupei UEFA, dar rămâne în istorie și pentru era foarte strâns la pungă. Zeno Bundea a acordat un interviu în care a dezvăluit că fostul finanțator al trupei din Giulești încerca mereu să facă reduceri și plătească puțin. Se lupta pentru fiecare dolar.
Zeno Bundea are un meci în echipa națională, iar în Liga 1 a jucat la echipa importante precum Universitatea Craiova, Rapid și FC Național. În cei aproape patru ani în care a evoluat în Giulești l-a cunoscut destul de bine pe George Copos, un patron vestit pentru faptul că își dorea mereu să cheltuie cât mai puțin. Mergea atât de departe încât tăia și câte 10 sau 20 de dolari din primele jucătorilor. Nu „rotunjea” niciodată în plus, ci doar în minus… doar când trebuia să plătească fotbaliștii.
„Dacă, din prima de joc, rezulta că fiecare fotbalist trebuia să încaseze 9.888 de dolari, nu rotunjea niciodată în sus! Chiar mai rașcheta până la 9.850! Ne spunea des ăstora tineri că «om de afaceri ești dacă reușești să faci doi dolari dintr-unul».
Când am plecat în 1999 la Kickers Offenbach, a încercat să-i păcălească pe nemți la transfer. Îmi expirase contractul cu Rapid, dar Copos le-a trimis o adresă prin care le solicita un milion de dolari, deși intrase recent în vigoare legea Bosman și puteai pleca gratis la final de angajament.
Conducerea m-a luat la întrebări, au crezut inițial că eu i-am mințit, dar s-au lămurit de tentativa lui Copos după ce s-au informat din nou la federația germană vizavi de statutul meu”, a declarat Zeno Bundea pentru GSP.
Zeno Bundea a câștigat bani buni din fotbal. Cu salariul pe care îl primea anual de la Rapid ar fi putut să-și cumpere două apartamente în centru capitalei.
„Am avut vreo 80.000 de dolari la Craiova. La Rapid am ajuns pe la 60.000 de dolari. Dar la început am semnat doar pe patru luni, din septembrie în decembrie, și am încasat vreo 5.000 de dolari, plus primele din acea perioadă. A fost ca un fel de probă, după care a urmat contractul serios.
Când am luat titlul, am încasat un bonus de vreo 10.000 de dolari, ceea ce e amuzant la sumele de azi, dar atunci, în 1999, erau bani frumoși. Cu 25.000 de dolari îți luai un apartament în zona Unirii, în buricul Capitalei”, a mai dezvăluit Bundea.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER