George Ogăraru a revenit la Steaua în decembrie 2020. Noul manager din Ghencea spune că se va concentra pe sectorul de copii și juniori. Fostul fundaș dreapta din echipa care a ajuns în semifinala Cupei UEFA se arată nemulțumit de calitatea terenurilor din baza de pregătire.
CSA Steaua este lider în Liga 3, iar echipa lui Daniel Oprița va trebui să treacă de FCSB 2 în duelul pentru promovare în liga secundă.
Ogăraru este convins că sportul românesc nu se poate baza doar pe investiții private. Are exemplele negative ale Unirii Urziceni, Oțelului Galați sau Petrolului.
„Am ales să revin la Steaua, am căutat așa un proiect greu și l-am ales pe cel mai greu. Eu m-am născut aici și am început fotbalul aici.
Eu am jucat doar la Steaua, cu Steaua pe piept. M-am întors, am venit în acest proiect pentru că este cel mai aproape de inima mea. Este lucrul pe care mi l-am dorit. A fost nevoie de ajutor și îmi doresc ca acest proiect de echipă să ajungă acolo unde a fost.
Trebuie să o duc și să creăm cadrul necesar pentru a forma jucători și a crea performanță. Anul acesta este un buget mai dificil, pentru că vine stadionul, care trebuie mobilat, utilat. Mare parte din bugetul alocat merge spre stadion.
În momentul de față trebuie să schimbe forma de organizare. Speța aceasta legală eu nu o cunosc, trebuie să ne consultăm. Se lucrează, se dorește a fi găsită o formă, ca să mergem până la capăt.
Am venit de o lună și puțin. Am avut vreo cinci zile de vacanță, în rest doar întâlniri, tocmai pentru a înțelege cum funcționează acest club și care sunt pașii. Ne dorim să găsim această soluție și răspunsul la întrebare”, a declarat George Ogăraru la Digi Sport.
Ogăraru, în căutarea urmașilor lui Hagi și Lăcătuș!
„Ministerul trebuie să aibă și o echipă de scrimă, și una de gimnastică, și una de haltere. Din același motiv. Avem nevoie să investim în sport, este unul dintre pilonii societății. Trebuie să existe oameni care să creeze modele. Ce ar fi fost sportul românesc fără Hagi sau Lăcătuș.
Trebuie să creăm exemple, să investim în sport. Suntem pe locul doi în Europa la obezitate infantilă.
De de nu îmi dați exemplul Bucșaru, de ce nu îmi vorbiți de Urziceni, care a câștigat campionatul și apoi a dispărut. De ce nu vorbiți de Oțelul Galați, de Cluj, de Petrolul?!
Contează să creștem copiii, să le dai exemple.
Eu mă concentrez pe centrul de copii și juniori. Știți foarte bine că eu am o afinitate pentru acest sector. Ajax este un exemplu de luat în seama, dar mă bazez și pe experiența pe care am avut-o la Gică Hagi.
La început a fost de neînțeles de ce nu veneau copiii. Părinții nu înțelegeau că acești copii trebuie să aibă o continuitate, o perspectivă. S-au schimbat metodele de preăatire, iar copiii au nevoie de ceva care să îi motiveze, să îi atragă.
Trebuie să mai investim puțin în infrastructură. Trebuie să creștem puțin calitatea terenurilor, a gazonului. Asta este lupta mea de când am venit. Vrem să le oferim copiilor ceea ce este mai bun. Se plătește ceva până la o anumită vârstă, apoi se face o triere”, a mai spus Ogăraru, care a dezvăluit și pentru ce perioadă are contract cu Steaua: „Am semnat pentru doi ani și jumătate, ca apoi să putem prelungi”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER