George Ogăraru (38 de ani) a luat o decizie puțin atipică românilor care părăsesc țara. Fostul fotbalist al FCSB-ului a decis să revină în România, deși are o legătură strânsă cu Olanda. Are o funcție importantă la Ajax, dar asta nu a contat. Dorul și frumusețile țării natale l-au tras înapoi, după cum a declarat în Libertatea. Acum, locuiește la Iași împreună cu șoția și copiii.
„Aveam amândoi (n.r.: el și soția) această dorință de ceva vreme, însă doar vara trecută am avut curajul de a lua hotărârea cu adevărat. Olanda este țara în care eu și Andreea am cunoscut ce înseamnă cu adevărat profesionalismul, organizarea, civilizația și cum să obții performanțe printr-o muncă bazată pe cunoștințe și corectitudine, însă pentru noi acasă nu poate fi altundeva decât în România. Ne-am întors aici pentru alte valori, mai aproape de suflet. Pentru oameni, pentru tradiții, dar și pentru a descărca bagajul cumulat în țarina noastră.
Nu vom rupe niciodată legătura cu Olanda, în primul rând pentru că avem doi copilași născuți la Amsterdam, apoi avem o casă plină de amintiri acolo și, nu în ultimul rând, pentru că Andreea este account executive Johan Cruijff Arena, iar eu sunt în continuare ambasador și senior consultant pentru Ajax Coaching Academy. Asta presupune multă mobilitate din partea noastră, dar ne asumăm aceste drumuri, ca preț plătit pentru dobândirea unui contact mai consistent cu România”, a declarat Ogăraru.
Iașiul nu a fost ales întâmplător. Tradițiile și valorile i-au făcut pe cei doi părinți să înceapă o viață nouă în capitala Moldovei.
„Pentru școală, pentru că aici oamenii au păstrat într-o proporție mai mare decât în București tradițiile și valorile pe care noi nu vrem să le pierdem și ne dorim ca ai noștri copii să le experimente și în afara cadrului familial, să le perceapă ca o normalitate. Mergem destul de des în Bucovina și vizităm locuri și oameni dragi, care ne îmbogățesc sufletește. Faptul că atât eu, cât și Andreea am copilărit în zona Moldovei ne-a atras către aceste locuri. Noi ne-am întors în țară pentru valorile României, iar una dintre ele este credința ortodoxă, care ne-a ajutat să existăm ca neam. Toți domnitorii noștri au apărat credința. Noi o avem moștenită de la părinți, bunici, care așa cum spune soția sunt icoana vieții noastre, iar eu și Andreea am căutat un mediu apropiat de sufletul nostru.
Un alt lucru care a contat în această alegere este acea mobilitate necesară unei familii numeroase, unde copiii pot merge uneori și singuri la școală, cu trotinetele sau pe jos, pot ajunge la activitățile extrașcolare și le mai rămâne timp de petrecut acasă cu restul familiei. E important că reușim să gestionăm aici toate acestea, chiar dacă unul dintre noi este plecat pentru câteva zile în altă țară”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER