Campioana României, FCSB, nu poate juca pe Arena Națională din cauza unui eveniment culinar, iar patronul Gigi Becali va turba de furie.
Pe aleile din jurul Arenei Naționalei are loc, între 20 și 22 septembrie, Asia Fest, un eveniment care promovează cultura și tradițiile orientale.
Arena Națională a fost „închisă” fotbalului în această vară, din cauza concertelor care s-au ținut pe respectivul stadion. Campioana FCSB a jucat pe Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf, dar, din cauza faptului că gazoanele s-au stricat, a vrut să revină pe cel mai mare stadion al țării.
Programat pe 21 septembrie, meciul dintre FCSB și Petrolul, care contează pentru etapa a 10-a din Superliga, trebuia să aibă loc pe Arena Națională, dar acest lucru nu este posibil.
Pe aleile din jurul stadionului are loc a 11-a ediție a Asia Fest, primul festival din Europa Centrală de Sud-Est care promovează culturile și gastronomia țărilor asiatice.
Vor fi instalate tonete cu mâncare asiatică și standuri la care vor avea loc diferite ateliere, iar Jandarmeria a interzis disputarea meciului dintre FCSB și Petrolul Ploiești pe Arena Națională.
Ca urmare, campioana va fi nevoită să joace tot pe Stadionul Steaua, chiar dacă, după cum s-a văzut la meciul România – Lituania 3-1, gazonul este sub orice critică. Mai mult, chiar, sâmbătă, 14 septembrie, acolo are loc partida Steaua – CSM Focșani, din Liga 2.
Echipa lui Gigi Becali va juca pe Arena Națională abia pe 26 septembrie, când întâlnește Riga, de la ora 22:00, în faza principală din Europa League.
Conform organizatorilor, Asia Fest, primul festival din Europa Centrală de Sud-Est care promovează culturile și gastronomia țărilor asiatice, revine cu cea de-a 11-a ediție. Evenimentul propune trei zile de spectacole, prezentări, bucătărie tradițională asiatică, ateliere și expoziții.
Peste 100 de restaurante, foodtruck-uri, centre culturale, companii ce importă produse asiatice și peste 200 de artiști își dau întâlnire la Arena Națională din București, în cadrul celui mai efervescent festival al toamnei.
Ediția va fi dominată de momente de muzică și dansuri tradiționale și contemporane, dar și de demonstrații ale unor tradiții milenare ce caracterizează țări ca: Japonia, China, India sau Thailanda. Vor fi demonstrații ale ceaiului, ateliere de caligrafie, origami, ebru, arte marțiale, parade și prezentări ale costumelor tradiționale asiatice.
Printre invitații speciali se numără grupul de artiști niponi Orientalrythm, din Tokyo, cu un spectacol ce combină artele marțiale tradiționale, dansul cu muzica și proiecțiile grafice contemporane sau compania de teatru Senju Puppets din Sofia, cu un spectacol de teatru tradițional japonez Takeda, se arată pe site-ul oficial.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER