Hagi dă „din casă” despre ce se întâmplă la Viitorul: „E doar așa fictiv, e gratis în realitate!”. Dezvăluire tare a „Regelui”
Gică Hagi (53 de ani) a dezvăluit că nu duce niciun ban acasă din ce încasează la Viitorul. „Regele” a scos la iveală detalii despre cum decurg lucrurile campioana României din 2017 și a spus care este cel mai mare salariu pe care îl plătește gruparea constănțeană. Cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor susține că e angajat „doar” fictic la Viitorul.
„Regele” a recunoscut că totul este fictiv atunci când vine vorba de contractul său. Un lucru extrem de periculos, dacă ținem cont că un angajament nu este respectat, dar o situație cumva normală pentru un club unde Hagi este atât patron cât și antrenor.
„Eu sunt angajat doar așa fictiv, dar nu iau niciun ban. Eu doar dacă scoatem profit să iau ceva acasă, în rest nu am salariu. Stați liniștiți, nu decontez nici măcar bonurile de benzină. Sunt angajat, am salariu minim, dar eu lucrez gratis în realitate„, a dezvăluit Hagi, care are un salariu brut de 1.950 de lei pe lună, dintre care ajunge acasă cu 1.100.
Performanță cu bani puțini
Când a pus bazele Academiei Hagi, Regele și-a imaginat un proiect în care banii să nu primeze, iar performanța să fie cuvântul de ordine. Astfel, deși a ieșit campion al Ligii 1 Betano în 2017, salariile de la Viitorul au rămas sub 5.000 de euro, mult mai puțin decât primesc, de exemplu, rivalii de la FCSB sau CFR Cluj: „Salariul fix cel mai mare de la Viitorul este de 5.000 de euro. Vă las pe voi să spuneți dacă am făcut bine sau nu, dar acesta e cel mai mare salariu fix de la noi. După aceea, sunt bonusurile. Dar bonusurile la mine înseamnă performanță mare. Cât de mare o faci, atât de mult poate să îți vină și bonusul„, a spus Hagi.
Dacă Hagi muncește gratis la propriul club, ceilalți antrenori din Liga 1 se mândresc cu salarii mai mari. Nicolae Dică (FCSB), Devis Mangia (Universitatea Craiova) și Toni Conceicao (CFR Cluj) primesc câte 10.000 de euro lunar, în timp ce Claudiu Niculescu (Dinamo) încasează cu 2.000 de euro mai puțin.
Iar jucătorii Viitorului se pot uita cu invidie la colegii de competiție. Julio Baptista, vedeta CFR-ului, primește 45.000 de euro lunar, urmat în top de coechipierii Fernandes și Mates, cu câte 30.000 de euro la fiecare 30 de zile. Apoi urmează Raul Rusescu (FCSB), cu 20.000 de euro.