Deputații au aprobat, joi, cu 235 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și două abțineri, propunerea legislativă a deputatului PDL Alin Trășculescu privind combaterea violenței în sport, care înăsprește pedepsele pentru recidiviștii la violență pe stadioane.
Alin Trășculescu a precizat, miercuri, după ce proiectul a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru învățământ a Camerei, că principalele reglementări îi privesc pe recidiviști și că proiectul conține măsuri pentru stoparea violenței pe stadioane, cum ar fi înăsprirea pedepselor, dublarea cuantumului amenzilor, avize suplimentare care trebuie obținute de firmele de pază la stadioane, cursuri specializate pentru personalul de pază.
„Sunt câteva modificări pe care le-am preluat din legea engleză împotriva huliganismului. Sunt câteva modificări pentru legea 4, cunoscută sub numele de legea Mitică Dragomir și cele mai importante modificări sunt legate de recidiviști care în timpul jocului trebuie să se deplaseze la secția de poliție. Mi se pare chintesența acestei legi pentru că cei care sunt interziși (pe stadioane – n.r.) până acum în România aveau acces nestingherit și aveau senzația că nu li se poate întâmpla nimic. Legea se referă la huligani și la violența pe stadioane și nu trebuie să existe nicio temere că suporterii au de suferit odată cu promulgarea acestei legi mai aspre decât legea 4 în vigoare”, a explicat deputatul PDL.
Alin Trășculescu a mai spus că inițiativa sa legislativă interzice intrarea pe teren a suporterilor și împărțirea meciurilor pe grade de risc, astfel încât la jocurile cu grad ridicat să fie obligatorie prezența unui procuror, a prefectului și a jandarmeriei.
El a adăugat că firmele de pază pe stadioane trebuie să obțină avize, iar stuarzii trebuie să urmeze cursuri specializate.
Proiectul a primit raport favorabil și de la Comisia de apărare a Camerei Deputaților.
Propunerea legislativă privind modificarea și completarea legii 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive a fost respinsă de Senat în aprilie 2010, Camera fiind for decizional.
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER