Tribunalul București a oferit, miercuri, decizia în procesul în care Adrian Mititelu solicita să fie despăgubit ca urmare a dezafilierii Craiovei, din 2011. Instanța de judecată a respins cererea lui Mititelu, care poate face recurs în 30 de zile. Pârâți în acest dosar sunt Lia Olguța Vasilescu, Mircea Sandu sau Victor Pițurcă, iar Mititelu spera să obțină, în civil, despăgubiri de 240 de milioane de euro, sumă care ar fi falimentat efectiv întreg fotbalul românesc.
Motivarea Tribunalului București: „Admite excepția necompetenței funcționale a completului de judecată în ceea ce privește capetele de cerere nr. 7 și 8 din acțiunea principală modificată. Disjunge capetele de cerere nr. 7 și 8 din acțiunea principală modificată și dispune formarea unui nou dosar, având ca părți pe reclamantele FC U Craiova SA prin administrator judiciar PREST INSOLV IPURL și Valorificare Creanțe S.R.L. prin administrator judiciar PREST INSOLV IPURL și pe pârâții Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România, Sandu Mircea, Hulubei Emilian, Dinu Ramona Elena, Pițurcă Victor, Pălărie Marian, Beze Laviniu Dumitru, Argăseală Valeriu, Poppa Eduard, Goga Ioan Octavian, Sfaițer Cornel Costică, Bobar Cristian Liviu, Avram Vasile, Popa Claudiu Aurelian, Vrabie Marcel, Drăghici Florentina, Stângaciu Adrian, Burcă Marius, Cighir Cătălin, Alexandru Ioan Octavian, Stan Marius, Sabău Dorin Silviu, Gherman Marcelina Marjoly Ilinca, Matei Ionuț, Ion Adrian, Andrici Adrian, Stana Ștefan, Stoian Elena, Mândruță Daniela Lavinia, Municipiul Craiova, Vornicu Cristian, Rusen Marin, Burleanu Marin Răzvan, Vasilescu Lia Olguța, Krenek Alexandru, Badea Pavel, Cioban Alin, Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, Iorgulescu George Gino, Clubul Sportiv U Craiova SA, Rotaru Mihai, Clubul Sportiv Universitatea din Craiova, Dragomir Dumitru, Costaș Paul și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, având ca obiect anulare mărci și depozite.
Dispune înaintarea dosarului nou format către Registratura Secției a IV-a Civile a Tribunalului București, în vederea repartizării aleatorii către un complet de judecată specializat în materie de proprietate intelectuală. Constată că sunt scutite de la plata taxei judiciare de timbru capetele de cerere nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6 și 9 ale acțiunii principale modificate și, în consecință, respinge ca neîntemeiată excepția netimbrării acestor capetele de cerere. Admite excepția necompetenței generale a instanțelor judecătorești în ceea ce privește capetele de cerere nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6 și 9 ale acțiunii principale modificate.
Respinge ca inadmisibile capetele de cerere nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6 și 9 ale acțiunii principale modificate. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul București. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 12.12.2018.”
În penal, Mititelu a pierdut procesul la recurs. În iunie 2016, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost condamnați de Tribunalul București la 3 ani și șase luni de închisoare cu suspendare și obligați să plătească fiecare o amendă penală de 80.000 de lei. În același timp, instanța i-a acordat despăgubiri de 1 miliard de lei noi lui Adrian Mititelu, adică aproximativ 240 de milioane de euro. Pe 15 iunie 2017, Sandu și Dragomir au fost achitați, iar Mititelu a pierdut și despăgubirile de 240 de milioane de euro. Acum, Mititelu n-a avut succes nici în civil.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER