INTERVIU | 10 ani de la coșmarul Middlesbrough! Steliștii au avut emoții în semifinala cu Petrolul la Cupa Campionilor. Sorin Paraschiv: „Poate nu mai apare Maccarone. Nu se pierdea calificarea dacă el juca…”

Sorin Paraschiv a stat de vorbă cu ProSport, chiar înaintea semifinalei Cupei Campionilor, împotriva Petrolului și ne-a împărtășit că nici măcar acum nu s-au cicatrizat rănile din meciul retur cu Middlesbrough, din 2006, atunci când Steaua a pierdut calificarea în finala Cupei Uefa, în ultimele minute, după golul marcat de Massimo Maccarone.

  • Cupa Campionilor este un turneu organizat în Sala din Chiajna, la care au participat supervedete ale fotbalului românesc și care a adus la start opt echipe de fotbal: Steaua București, Rapid București, FC Argeș, Dinamo București, FC Progresul București, Petrolul Ploiești,  Concordia Chiajna și Selecționata Jurnaliștilor.
  • Lotul Stelei de la Cupa Campionilor: Martin Tudor, George Ogăraru, Ilie Bărbulescu, Iulian Miu, Marian Aliuță, Gabriel Boștină, Petre Marin, Sorin Paraschiv, Nicolae Dică, Sorin Ghionea, Adrian Neaga. Antrenor: Țiți Dumitriu.

Relațiile de joc sunt și acum, precum se vede. Sunt și acum la fel cum au fost în perioada când am fost eu la Steaua. Noi, cei prezenți, ne întâlnim cu foști adversari cu care am avut lupte crâncene, în trecut, în Liga 1. E o onoare că participăm la asemenea acțiuni cu un public frumos, în sala din Chiajna. E o organizare frumoasă, iar din puctul meu de vedere în fiecare an ar trebui acest turneu.

Să joc în tricoul Stelei e frumos, e altfel, un e ca atunci când jucăm minifotbal, pentru că noi mai suntem înscriși și în altă competiție. Aici am venit să jucăm sub numele de Steaua, e special”, a declarat Sorin Paraschiv.

„Para” a vorbit în termeni laudativi despre foștii săi colegi de la Steaua, iar fostul fotbalist a recunoscut că Nicolae Dică a rămas „talismanul” echipei chiar și la Cupa Campionilor: „Eu m-am înțeles bine cu toți colegii de la Steaua, eu zic că am fost un tip OK în vestiarul Stelei, dar o relație specială, în teren, am avut-o cu Nicolae Dică. Ne simțeam unul pe altul, ne știam. El era foarte bun cu spatele la poartă și în orice colț al terenului s-ar fi aflat știam că se descurcă. El era un jucător incredibil, știa ce să facă pe teren și toată echipa se baza pe el. Cel mai bine, pe teren, m-am simțit cu el.

Poate nu mai apare Maccarone. Acum e mai puțin important ce se întâmplă. Mă gândesc la Maccarone, mi se face pielea de găină, e și el la Empoli. Oare cât mai joacă? Probabil că a avut o carieră exemplară. Asta a fost să fie. Coșmarul nostru – Maccarone. Îmi aduc aminte că la partida cu Middlesbrough a început pe banca de rezerve și a intrat în minutul 35, când s-a accidentat Southgate, care era căpitanul Angliei și un jucător foarte important. Probabil că dacă nu ieșea Southgate, Maccarone un mai reușea să înscrie golul de 2-1 până în pauză. Ă‚sta a fost ghinionul nostru„.


„Dacă Bănel era pe teren, nu se întâmpla ceea se s-a întâmplat”

Doi dintre cei mai importanți componenți ai echipei Stelei, din 2006, Bănel Nicoliță și Sorin Paraschiv, au fost supendați pentru returul din Cupa Uefa cu Middlesbroug, iar „Para” a recunoscut că dacă al său coleg ar fi fost eligibil de joc altfel ar fi stat lucruril: „Eu eram în tribună cu Bănel Nicoliță. Dacă Bănel, nu eu, era în teren atunci nu cred că se întâmpla ceea ce s-a întâmplat. Știm cu toții ce forță fizică avea și putea să se bată la acel moment de la egal la egal cu ei din punct de vedere fizic. Eu cred că el putea să țină echipa mai sus.

Nici acum nu ne-a trecut supărarea, și acum mă gândesc la acea perioadă și îi explic băiatului meu, care are 10 ani, și nu îi vine să creadă ceea ce s-a întâmplat. Îi punem imagini să vadă și nu îi vine să creadă. Chiar mă întreabă: „Așa s-a întâmplat?”.

 

Steaua s-a calificat în finala turneului de la Chiajna, după ce a trecut de Petrolul în seminfinale, scor 1-0, dar a cedat, scor 1-2, în ultimul act al campetiției în fața Progresului, echipă care s-a încoronat ca prima câștigătoarea a Cupei Campionilor, ediția Old Boys.  

Publicat: 21 12. 2016, 10:18
Actualizat: 21 12. 2016, 10:49